A keresztényüldözésről indított honlapot az IKSZ

2012. október 7. 9:42
Az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség a most indított, Pro Christie nevű új honlappal a keresztényellenesség és keresztényüldözés problémáját szeretné a kiemelt nemzetközi-közéleti témák közé emelni.

A keresztényellenesség és keresztényüldözés problémáját szeretné a kiemelt nemzetközi-közéleti témák közé emelni az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség; a szervezet ennek érdekében prochristie.hu címen honlapot indított. Stágel Bence, az IKSZ elnöke, és Fakhouri Youssef projektvezető az MTI-hez eljuttatott közleményében kiemelte: a közvélemény tájékoztatása mellett a szolidaritásuk kifejezésével is tenni akarnak az üldözött keresztényekért; követelik a vallásszabadságot országaik számára; a nyilvánosság erejével is segíteni próbálnak nekik, hogy hazájukban maradhassanak. Ezen túlmenően a más vallásúakkal való békés együttélésre és a keresztények példaértékű tetteire szeretnék felhívni a figyelmet. 

Mint írták, a keresztények ellen irányuló támadások immáron tragikus méreteket öltöttek. Az áldozatok száma 2000-2010 között meghaladta az egymilliót, az utóbbi 10 évben átlagosan 270 keresztény szenvedett vértanúságot minden 24 órában. Megdöbbentő tény az is, hogy tavaly a vallási hovatartozása miatt meggyilkolt emberek 70 százaléka keresztény volt – fejtették ki. Kitértek arra, hogy a keresztényellenes megnyilvánulások főként Afrikában, Ázsiában és az arab országokban jellemzőek, ahol a keresztények többnyire kisebbségekben élnek, ám a modernkori keresztényüldözés minden földrészen létezik különböző formában és eltérő eszközökkel. A keresztényellenes atrocitásokban már Európa is érintett. 2010-ben csak Spanyolországban több mint 20 alkalommal rongáltak meg, illetve gyújtottak fel katolikus templomokat baloldali anarchista csoportok – közölték. 

Mint rámutattak: a keresztények egyre gyakrabban szembesülnek azzal, hogy a vallás- és lelkiismereti szabadságukat nem tartják tiszteletben és sokszor kötelezik őket arra – a toleranciára hivatkozva –, hogy adják fel világnézeti meggyőződésüket. Ilyen megdöbbentő esetek közé tartozik, amikor nem viselhetnek keresztet a munkahelyeiken, a keresztény anyakönyvezető homoszexuális párokat köteles összeadni, a keresztény orvost munkahelyének elvesztésével fenyegetik, ha nem végzi el az abortusz műtétet, vagy amikor a kereszténységet gyalázó kiállításokat szerveznek, sokszor közpénzen – sorolták.

Összesen 48 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nagyon helyes kezdeményezés, bár kissé elkéstek vele, akkor kellett volna kezdeni,mikor papokat és apácákat elhurcoltak,számtalan pedagógust állásából kirúgtak, s nem lehetett csodálkozni azon se, hogy a papság egy része beállt besúgónak.

Ne felejtsük ki azt sem, ha beszólnak egy zsidónak vagy megkergetnek egyet, az még nem atiszemitizmus.

Akinek ilyen nézetei vannak a vallásról, az csak hobbyból hülye, vagy így is született?

Talán fogalmazhatnánk úgy, hogy zsidókergetés, és akkor nincs félreértés.

Valaha az életben volt neked olyan kollégád, aki a vallása miatt kitaszított, mellőzött téged, vagy köpött már le téged vallásos ember, esetleg kirúgtak már téged olyanok, akik a saját vallásukra hivatkozva nem viseltek el téged?
Ilyen keresztény nincs és nem is lesz soha.

Zsidóról tudok.
Kérdezd meg a mazsihiszt, hogy ők szabadidejükben, hobbyból ugatnak bele mindenbe?

Milyenkor kell odatartani a másik arcot?

„Ha megütik a jobb orcádat, tartsd oda a balt is”

Ahhoz hogy megüssem valakinek a jobb arcát a jobb kezem fejével ke megütnöm, visszakézből.
Így a rabszolgákat volt szokás megfenyíteni Jézus korában.
Ez a tanítás arról szól valójában, hogy ha megfenyítenek mint egy rabszolgát szokás, vagyis duplán megaláznak, szilárdan állj ki a véleményedért. Tarsd oda az arcod másik oldalát, jelezve hogy tessék emberszámba venni, fussunk neki még egyszer, ha úgy tetszik.

Kinek és miért kell visszadobni kenyérrel?

Aki valóban keresztény az nem fizethet valakinek rosszal a rosszért, nem állhat bosszút. Aki idáig eljut az már nem élt hiába.

Csak annyit akartam hozzászólni,irtózatos volt a vallásüldözést átélni, még a papnak se lehetett panaszkodni, mert a békepapok is beköptek mindent.
Egyébként a világot nem nagyon érted,ha nem tudod, ellentétekből van összerakva, tűz és viz egyszerre létezik, bár meg tudják semmisíteni egymást.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés