Megosztottak a fekete keresztények

2012. szeptember 28. 14:42

Kováts Megyesi Bálint
Kitekintő
A legtöbb fekete keresztény pásztor nem tartja jó választási lehetőségnek sem Romney-t, aki mormon, sem Barack Obamát, aki a melegházasság pártját fogja.
„A CBN News tudósítása szerint az elnökválasztások megosztják az afroamerikai fekete közösséget. A legtöbb fekete keresztény pásztor nem tartja jó választási lehetőségnek sem Romney-t, aki mormon, sem Barack Obamát, aki a melegházasság pártját fogja.

A lelkészek azt mondják, hogy gyülekezeteikben a legfőbb kérdés, az, hogy miképp szavazhatna egy igaz keresztény egy olyan elnökre, aki a melegházasságot támogatja és azt törvényesíteni akarja. A.R. Bernard tiszteletes, aki az Afroamerikai Keresztény Kulturális Központ alapítója New York-ban kijelentette, »mikor Obama elnök nyilatkozatban sürgette és támogatta a melegházasság lehetővé tételét, sokunk komolyan elgondolkodott azon, hogy Barack Obama milyen irányba is vezeti a nemzetünket?« (...)

A fekete keresztény közösségek azért is kiemelten fontosak, mert 2008-ban Obama az afroamerikai szavazatok 95%-át nyerte el. A fekete keresztény csoport továbbá döntő lehet majd a mostani választásokon, hiszen több vacilláló államban (swing states) is jelentős arányban jelen vannak és országosan is 7% körüli az arányuk a felmérések szerint, országos átlag felett vannak jelen olyan döntő és vacilláló államokban, mint Florida, Észak-Karolina, Virginia tehát mindkét elnökjelölt sokat veszíthet, ha elpártolnak tőle e csoportok.”
Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 5 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

nem a keresztények döntik el ezt a választást... hogy is mondjam

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés