Karácsonyra jelenik meg XVI. Benedek új könyve

2012. szeptember 25. 9:42
XVI. Benedek új könyve lesz a karácsonyi olasz könyvújdonság. A Jézusról szóló trilógia utolsó kötete egyszerre negyven országban jelenik meg, igaz, azt egyelőre nem tudni, mi lesz a mű címe.

A Vatikán sajtóközleményben jelentette be a tudós teológus egyházfőnek a Jézusról szóló sorozatát záró kötet megjelenését. Azt is közzétették, hogy a könyvet az olasz Rizzoli kiadó publikálja, amely a szerzői jogok nemzetközi értékesítésére is megbízatást kapott a Vatikántól. A Rizzolival való megállapodást a Libreria Editrice Vaticana vatikáni kiadó írta alá, amely sajtóértesülések szerint hárommillió euró előleget kapott az olasz kiadótól.

A Joseph Ratzinger-XVI. Benedek szerzői névvel írt Jézus-trilógia első kötete 2007-ben jelent meg „A názáreti Jézus” címmel, szintén a Rizzolinál. A második kötet 2011-ben „A názáreti Jézus. A jeruzsálemi bevonulástól a feltámadásig” címet kapta, a Libreria Editrice Vaticana és a német Herder közös gondozásában jelent meg.

A Jézus gyermekéveit az Evangélium alapján rekonstruáló harmadik kötetet XVI. Benedek idén nyáron fejezte be castelgandolfói nyári rezidenciáján. A názáreti Jézus első és második kötete az olasz és a nemzetközi könyvpiacon is bestsellerré vált a kötetenként több mint két és fél millió eladott példánnyal. A könyv magyar fordítása a Szent István Társulatnál jelent meg. XVI. Benedekről köztudott, hogy műveit németül, apró kézírással írja meg, majd munkatársa (a pápa kézírását egyedül olvasni képes) Ingrid Stampa írja át számítógépre. Bíborosként és pápaként Joseph Ratzingernek több mint százharminc műve jelent meg.

Összesen 6 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában