Ingyenes konferencia az internetező gyermekekért

2012. szeptember 25. 10:27
Az internet hatása a gyermekekre és a fiatalokra címmel tart kétnapos, ingyenes konferenciát a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat az NMHH támogatásával Budapesten. A résztvevőki nyolc országból érkeznek, és több mint nyolcvan előadás lesz hallható.

A felnövekvő nemzedék már olyan természetességgel használja az internetet, mint az anyanyelvét, ezért kell megtanítani a világháló nyelvtanára, szabályrendszerére – mondta a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság elnöke hétfőn Budapesten, sajtótájékoztatón, amelyen Az internet hatása a gyermekekre és a fiatalokra című konferenciát mutatták be a szervezők. Szalai Annamária közölte: a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat által szervezett és az NMHH által támogatott kétnapos nemzetközi rendezvény célja, hogy hozzájáruljon egy új médiakultúra kialakításához.

A rendezvény központi témája az internet hatása a 6-12 éves gyerekekre, résztvevői nyolc országból érkeznek, és több mint nyolcvan előadás lesz hallható. A konferenciának a Magyar Tudományos Akadémia ad otthont kedden és szerdán.

Provokatív és sokak számára fájdalmas előadásokat is ígért a fiatalokat veszélyeztető internetes tartalmakkal kapcsolatban Edvi Péter, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat elnöke. Felhívta a figyelmet arra, hogy a konferencia része az Európai Unió Safer Internet Plus programjának. A rendezvény azonban nemcsak a biztonságról szól majd, hanem arról is, hogyan változik az internet és annak felhasználhatósága, mi befolyásolja a fejlődését, és mennyire változtatja meg az életünket, valamint a médiát.

Az ingyenes rendezvényen az érdeklődők megismerkedhetnek az osztrák biztonságos internet központ munkatársának előadásában azzal, milyen segítség nyújtható annak, aki a digitális médiában vált erőszak áldozatává, valamint a közösségi médiának az oktatásban betöltött szerepével. Előadás hangzik el gyermekeknek szóló mobiltelefonos játékokról, valamint a fiatalok internetes vásárlási szokásairól.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés