Szent Gennaro vére folyékonnyá vált Nápolyban

2012. szeptember 19. 21:11

Bekövetkezett a csoda szerdán Nápolyban, San Gennaro ünnepén, amikor a várost oltalmazó szent – ampullákban őrzött – megalvadt vére a helyi hagyomány szerint ismét folyékonnyá vált.

2012. szeptember 19. 21:11

A gazdasági válságban „kedvező és segítő jelnek” nevezte a csoda megismétlődését Crescenzio Sepe, Nápoly érseke. A dél-olaszországi város székesegyházát szerda reggel óta hatalmas tömeg lepte el. Nápoly egésze részt vett a várost és egész Campania tartományt oltalmazó San Gennaro csodatételén.

Sepe bíboros a magasba tartotta a szent vérét tartalmazó két ampullát, amelyben a máskor megalvadt vér szemmel láthatóan folyékonnyá vált. A hívők tapssal köszöntötték a csodát és megcsókolták az ereklyéket. A szertartáson részt vett 12 rab is a nápolyi börtönök elítéltjeinek képviseletében. Az olasz sajtó azt emelte ki, hogy az ampullát a balközép polgármester Luigi De Magistris, az Értékek Olaszországa (IdV) politikusa is megcsókolta annak ellenére, hogy az utóbbi hónapokban vitába keveredett Sepe érsekkel.

A bíboros homíliájában „rákos daganatnak” nevezte a Nápoly fejlődését és jövőjét gátló szervezett bűnözést és erőszakot. San Gennaro vére egy évben háromszor válik folyékonnyá. A Dél-Olaszországban 272-305 között élt és mártírhalált halt San Gennaro megalvadt vére először akkor lett folyékony, amikor ereklyéit a IV. században a nápolyi dómba szállították. Az egyik ampulla háromnegyedig van vérrel, a másik csak félig, mivel a vér egy részét III. Károly király a 16. században Spanyolországba vitte.

Nápoly védőszentjének az egész világon közel 25 millió hívője van. San Gennaro vére címmel Márai Sándor 1957-ben írt regényt.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
acido domingo
2012. szeptember 24. 15:10
'A hívő emberek lelkével törődjenek, ha már azok a valóságos világben nem mernek boldogulni.' Miből látszik, hogy a hívők 'nem mernek' boldogulni? Nem tudnak szövegszerkesztőt használni? Kevesebben járnak közülük egyetemre? Odaégetik a rántottát? És mi az a 'valóságos világ'? Mi van akkor, ha valaki Krisztus kétezer éves történetét a 'valóságos világ' részének tartja?
satya
2012. szeptember 22. 00:33
Lehet, hogy meg kellene vizsgálni... De tudsz-e olyan anyagot mutatni, amely egész évben száraz, maj egy napra folyékonn yá válik, anélkül, hogy bármit hozzáadnál.
magnamater
2012. szeptember 22. 00:32
Az volna a csoda Itáliában, ha a Szentsték elrendelné e "vér" megvizsgálását.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik