Köszönetet mondott az örmény pátriárka a magyar protestáns vezetőknek

2012. szeptember 12. 10:27
II. Karekin pátriárka, az Örmény Ortodox Egyház katolikosza levélben köszönte meg Bölcskei Gusztávnak, a Magyarországi Református Egyház zsinata lelkészi elnökének és Gáncs Péternek, a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspökének, hogy a püspökök kifejezték együttérzésüket az örmény néppel – közölte az evangélikus egyház sajtószolgálata.

Ramil Sahib Safarov, az örmény katonatársa 2004-es budapesti meggyilkolásáért életfogytiglani szabadságvesztésre ítélt azeri katonatiszt kiadatását „lelkiismeretlen és hallatlan tettként” minősítve az ortodox egyházvezető annak a meggyőződésének adott hangot, hogy a magyar hatóságok tettével szemben „az igazság és béke ügye iránt elkötelezett nemzetek és országok nem maradhatnak közömbösek”.

II. Karekin a levelében ismételten felhívta a püspökök figyelmét arra, hogy „ez az elítélendő döntés feszültségekhez, etnikai és vallási konfliktusokhoz vezethet a régióban”.

Bölcskei Gusztáv és Gáncs Péter szeptember 2-án levélben fordult II. Karekin pátriárkához, amelyben együttérzésükről biztosították az egyházi vezetőt amiatt, hogy az azeri elnök kegyelemben részesítette és szabadon bocsátotta a Magyarországon törvényesen börtönbüntetésre ítélt azeri gyilkost, akit néhány nappal ezelőtt adtak ki hazájának.

Magyarország augusztus 31-én adta át Azerbajdzsánnak az azeri katonatisztet, akit hazájában elnöki kegyelemmel azonnal szabadlábra helyeztek. Szerzs Szargszján örmény elnök aznap bejelentette, országa felfüggeszti a diplomáciai kapcsolatokat Magyarországgal.

Összesen 6 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Hát, mondjuk azért, mert az elítélt köztörvényes bűnözőnek föltett szándéka minden örményt meggyilkolni, és ezért egy egész nép hősként ünnepli.

Viktor, nooooooooooooormális?

Azért ez eléggé egyenes volt.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés