A New York-i érsek is felszólal az amerikai pártok gyűlésein

2012. szeptember 3. 16:22
Timothy Dolan bíboros, New York érseke, az amerikai püspöki konferencia elnöke vezette a záróimát a Republikánus Párt floridai ülésén augusztus 30-án. Az érsek elfogadta a Demokrata Párt meghívását is.

A bíboros saját blogján közzé tette az ima szövegét, amelynek így szól az első két bekezdése:

„Mindenható Atyaisten, Ábrahám, Iszák, Jákob és Jézus atyja, könyörgünk, hogy továbbra is terjeszd ki áldásodat a szabadság e szentélyére és mindazokra, akik otthonuknak hívják e földet. Áldásodat kérjük a még meg nem születettekre és azokra, akikkel hamarosan találkozol életük végén. Áldd meg azokat a családokat, amelyek ősei ezekre a partokra értek nemzedékekkel ezelőtt és azokat a családokat is, akik nemrégiben érkeztek, hogy egy jobb jövőt építsenek beleszőve életüket a gazdag amerikai társadalom szövetébe.

Bölcsesség, igazságosság és hatalom Istene, kérjük, hogy vezesd azokat, akik bennünket vezetnek, és akik a jövőben vezetnek majd bennünket: az elnököt, az alelnököt, a kongresszust, a Legfelsőbb Bíróságot és mindazokat, akik a közjót akarják szolgálni a közhivatalokban, különösen is Mitt Romney kormányzót és Paul Ryan kongresszusi képviselőt. Tedd őket értékes szolgáiddá azáltal, hogy országunkat szolgálják. Segítsd őket, hogy emlékezzenek arra: csak egyetlen igazságos kormány létezik, amely inkább az állampolgárokat, mint önmagát szolgálja.”

Összesen 1 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés