Médiajogász: A Klubrádió sorsa a bírák törvényértelmezésén múlhat

2012. május 25. 9:28
A módosított médiatörvény egy olvasata alapján a Klubrádió továbbra sem tud ingyenes közösségi rádióként szolgáltatni az elnyert 92.9-es frekvencián – jelentette ki Polyák Gábor médiajogász az adó Reggeli gyors című műsorában pénteken.

A módosított médiatörvény egy olvasata alapján a Klubrádió továbbra sem tud ingyenes közösségi rádióként szolgáltatni az elnyert 92.9-es frekvencián – jelentette ki Polyák Gábor médiajogász az adó Reggeli gyors című műsorában pénteken. Polyák szerint a törvény egy passzusa azt írja, közösségi rádióként csak akkor működhet egy rádió, ha a Médiatanács kezdeményezte annak közösségivé alakítását. Hozzátette: a törvény értelmében a közösségivé válást csak olyan szolgáltató kezdeményezheti, amely nem pályázati eljárásban kapta frekvenciáját, hanem bejelentés alapján működik.

Polyák Gábor szerint a kérdés most az, hogy a bíróság hogy értelmezi majd a módosításokat. Hozzátette: úgy látja, egyáltalán nem biztos, hogy az ítészek hagyják magukat befolyásolni az új jogszabály által. A médiajogász azt is elképzelhetőnek tartja, hogy mire a törvény hatályba lép, már lesz jogerős bírósági ítélet a Klubrádión és a 92.9-es frekvencia ügyében.

Összesen 8 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában