Bepereli Obamát 43 katolikus szervezet

2012. május 23. 9:29
Bepereli az Obama-kormányt Amerikában 43 katolikus egyházmegye és más katolikus szervezet a kötelező fogamzásgátlási biztosítás, mint a vallásszabadság ellen tett lépés miatt – írja a Catholic News Agency.

Timothy Dolan bíboros, New York-i érsek a perindítást olyan szükséges lépésként értékelte, amely felmutatja az egyház egységét a vallásszabadság megvédésének érdekében. Május 21-i közleményében az Egyesült Államok püspöki konferenciájának elnöke leszögezte: próbáltak tárgyalni a kormányzattal és a Kongresszussal is, amiről nem mondtak le, de az idő telik, miközben függőben vannak az alapvető jogok, és így veszélyben vannak az egyház szolgálatai.

Maga a püspöki konferencia egyébként nincs a perindító szervezetek közt. A vita még januárban kezdődött. Obamáék köteleznek minden intézményt arra, hogy kössön egészségügyi biztosítást munkatársainak, a biztosításnak pedig kötelezően magában kell foglalnia a sterilizációt, abortusztablettát, fogamzásgátlót.  Az intézkedés miatt akár be is zárhatnak a katolikus kórházak, iskolák és más, nem csupán vallási igényeknek eleget tevő intézmények.

Az intézkedés ellen eddig tizenegy pert indítottak, most a 43 egyházmegye, iskola és kórház  újabb tizenkét eljárást indított szerte Amerikában. Az egyházmegyék közt ott van maga a New York-i érsekség is. Úgyszintén a perindítók közt található több katolikus egyetem, így például a The Catholic University of America, a University of Notre Dame és a Franciscan University of Steubenville is.

Összesen 20 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nade a nyugati gondolkodású feketék nem kerülhetnek többségbe, mert a fogamzásgátlás manapság integráns része a nyugati gondolkodásnak.

Ezt most gondold át mégegyszer.
Ha nem veszik figyelembe a szent óvszerellenes irányelvet, akkor óvszerrel fognak védekezni, és nem fognak szaporodni. Pont, mint az istentelen fehérek.

Egyébként pont Afirka a legjobb példa arra, hogy az egész téma legalább 90%-ban marketing. Statisztikai alapon ugyanis egészen jól működnek azok az egyház által teljesen elfogadott eljárások, amelyek a termékeny napokon való közösülést igyekeznek kiszűrni.

Ha a nyugatnak az volna a célja, hogy leállítsa a népességrobbanást, igenis föl kellene tenni a kérdést, hogy mi egyszerűbb, aktusonként egy kotongumit juttatni Afrikába, vagy asszonyonként egy kockás füzetet, meg némi használati utasítást.

Az európai népességrobbanás már jóval a modern fogamzásgátlás előtt leállt.

Katter szempontból teljesen mindegy a népesség, az abortuszt nem népesedési okokból ellenzi az egyház, hanem azért, mert a magzatot a fogantatástól teljes értékű embernek tekinti, akit abortálni gyilkosság. A fogamzásgátlásnak nem csakóvszeres formái vannak, a többi forma felborítja a nő hormonháztartéását,emellett a fogamzásgátlás könnyen csökkenheti a felelősségérzetet, és elősegíti a nők kizsákmányolását. Kb. Emellett az egyház a gyermekáldás elfogadása mellett van.

Nálunk a legborzasztóbb a helyzet: mindent megtesznek, hogy a magyar dolgozó nő magzatától minél könnyebben szabaduljon, /sőt el is várják tőle/ ámde nem szabadulhat kötelezettségétől: az egyre nagyobb létszámú roma csávó felnevelésétől.Így intézkedtek: a magyar dolgozzon, a roma szaporodjon.
Tudják ugyan, ez a tendencia sokáig már nem mehet, megpróbálják a romákat munkára szoktatni, ám kevés sikerrel, Valami képviselőnőjük a parlamentben fel volt háborodva, hogy szegényeknek le kell hajolni - érdekes, a magyarok több ezer éve tudják, a szántóföldet nem lehet felemelni,muszáj hozzá lehejolni.
Egyszerű a megoldás, de mondani se merik nemhogy alkalmazni: a magyar anyáknak fizessenek, ne a romáknak!

Egy másik teuton a múlt században szintén azt hitte, az ő dolga, hogy az élőhelyeket kijelölje.
Egyébként a társadalom egy része ünnepnapokon ott van a templomokban.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés