Zsidó rabbit Hoffmann Rózsa helyére!

2012. május 12. 14:40

Ceglédi Zoltán
Hírszerző
A mi kis privát invesztitúra-harcunk nem állt meg ott, amikor az otromba egyházügyi törvény működő egyházakat visszaminősített egyesületté.

„Egyrészt jelenti azt, hogy a mi kis privát invesztitúra-harcunk nem állt meg ott, amikor az otromba egyházügyi törvény működő egyházakat visszaminősített egyesületté. Iványi Gábor Magyarországi Evangéliumi Testvérközössége még az előző rendszerben küzdötte ki magának az egyházi státuszt. Le tudta gyűrni Kádár Jánost, de elvérzett Orbán Viktoron. Szászfalvi elmozdítása viszont az index információi szerint már a »belsősök« harca, a kormányzati posztot még papküldéssel nem foglaló katolikus egyház miatt történt. Egy államtitkár, meg egy új tárcavezető is református lelkész? És a katolikusok? Bástya elvtársat már meg sem akarják gyilkolni? Én már szart érek? (...)

Mind összességében pedig ez a balhé leginkább azt jelenti, hogy a magyarországi katolikus egyház továbbra is a személyes kis Monopolyjával van elfoglalva, miközben évezredes feladatai fölött siklik el, például a szegények, az elesettek segítése és képviselete. Jézus viszonylag keveset beszélt bársonyszékekről, annál többet a felebaráti szeretetről, a nagylelkűségről, a megbocsátásról, a rászorulók gyámolításáról. A katolikus egyháznak millió lehetősége lett volna az elmúlt két évben, hogy a hozzá igen közel álló kormányzatnál azért lobbizzon, hogy az ne rántsa ki a szőnyeget a szegények alól. Ne vágja vissza a szociális juttatásokat, ne tolja át az egykulcsos adóval a pénzt a csórótól a tehetősekhez, ne üldözze bűnözőként a hajléktalanokat, ne emelje az adójukat és ne kínozza őket újakkal. Ehhez képest a hírek szerint most először tette oda magát teljes súlyával - hogy sikeresen kirúgasson egy református lelkészt a kormányból.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 61 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ezt a Ceglédit össze kellene kötni Tótawével, egy srófra jár az agyuk!

Má' bocsánat, de kizárólag a katolikus egyház évezredes kötelessége a szegények segítése? S mindeközben a zsidó felekezet mi(abúbánato)t csinál? Tessék mesélni, hogy nekik milyen feladataik vannak? Tudja, olyan évezredesek...

Igen hülye ötlet. Noha a keresztény egyházak jóval kevesebb juttatást kapnának, de ez nem volna megtakarítás,mert a zsidó felekezetek támogatása sokszorosára növekedne.
Egyébként nem értem az izraelitákat, mért nem büszkék világsikert elért honfitársukra,s aki Mózes művét a leghíresebb könyvvé tette?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés