Black Sabbath

2012. április 6. 17:55

Balavány György
hvg.hu
Jézuskodni nagy divat.

„A kereszténydemokrata szervezet közleményében az áll,  hogy a múlt héten lezajlott politikai drámában a Semmelweis Egyetem nem más, mint a gonosz ítéletet mondó Pilátus, a zsidó nagytanács a parlamenti ellenzék, az ártatlanul elítélt Jézus Krisztus pedig az egykori köztársasági elnök. Számomra ez egyszerre szórakoztató és felháborító. Még azt is elhiszem, hogy szegény Pali bácsi jóhiszeműen lopta a doktori dolgozatát, aztán jóhiszeműen hazudta, hogy nem így volt. De azt azért jelentsük már ki határozottan: Jézus nem tolvaj és nem csaló.

Jézuskodni nagy divat. Az ember gyakran gondolja, hogy ártatlanul szenved, tehát ő most Jézus. Egyik kedvenc filmemben, az Égető bizonyítékban, amikor John Malkovich-ot kirúgják a munkahelyéről, teátrálisan széttárja karjait és így szól: »It’ s a fuckin’ crucifixion.« Hát így. A nemzet szakralizálásának is lehet eszköze Jézus személye – »népek Krisztusa, Magyarország« írja gyönyörűen, mégis óvatlanul Márai ’56-ban. Nem, nem lehet az ország népek Krisztusa. Ahhoz egyedül ártatlannak kéne lennünk a bűnös népek közt.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 47 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Divatba jött az is, hogy a magyarokat kell szidni, Balavány is tudja biztosan, mikor kell a többivel együtt ordítani

A helyzet az, hogy Balavány cikke pontos. Nem mindegy, hogy ugyanazt a büntetést jogosan vagy ártatlanul kapjuk. Az egyik, akit Jézussal együtt feszítettek keresztre, rájött erre és üdvözült.

SP-ről bibliai hasonlatként max. annyit lehet elmondani, hogy keresztre feszítették Jézussal együtt. Csak számomra is úgy tűnik, hogy őt jogosan. A kérdés, hogy belátja-e. Már csak személyes kérdés, de talán fontosabb, mint az összes, amit köztársasági elnökként föltettek neki.

Hát, csak gratulálni tudok, te féreg. A magyarkodás mellé kitaláltad a Jézuskodást. Szemét alak vagy, te balavány.

Balavány, te nagyon szerencsétlen és egyszerű!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában