Böjte várja a konkurenciát

2012. március 29. 16:35
Az erdélyi Böjte Csaba atya böjt idején igyekszik elmélkedni. A Magyar Kurírnak adott interjúban arról beszélt: se ő, se az egyház, se az állam nem tudja megoldani a szociális problémákat. Amit szeretne: megmutatni, hogy jó dolog kereszténynek lenni, jó dolog szeretetben élni, jó dolog egy elesett, bajban lévő emberhez lehajolni.

Böjte Csabának a böjti időszak alatt még a szokásosnál is több dolga akad, de igazából papnak és misszionáriusnak tartja magát, és tudja, hogy nagy szükség van Isten igéjének terjesztésére. A Magyar Kurírnak arról is beszélt: a gyerekek lábának megmosásával tudott megilletődöttséget teremteni a komiszabb gyerekek között.

A húsvét kapcsán arról beszélt: „A gonosz szeretné kirúgni a lábunkat, szeretné, ha bedobnánk a törölközőt, szeretné, ha feladnánk a harcainkat, ha elkeserednénk, magunkba roskadnánk. Igen, biztosan szervez nekünk nagyon szép nagycsütörtököket, nagypéntekeket is. Nekünk az a dolgunk: ne hagyjuk, hogy ő diadalmaskodjon felettünk, hanem mi is éljük meg a magunk húsvétját”.

A Magyar Kurírnak leszögezte: meg van győződve róla, hogy se ő, se az egyház, se az állam nem tudja megoldani a szociális problémákat. Amit ő szeretne: megmutatni, hogy jó dolog kereszténynek lenni, jó dolog szeretetben élni, jó dolog egy elesett, bajban lévő emberhez lehajolni. Böjte szeretné, ha immár konkurenciája akadna, és hogy a férfiak is több áldozatot vállaljanak családjaikért.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés