Új Magyarországot ígér a nemrég még Mészáros Lőrincnél állásért kilincselő Magyar Péter

2024. április 06. 14:00

Juhász Péter, Tordai Bence, Nagy Ervin, Molnár Áron, Bródy – igazi balos felvonulás lett Magyar Péter szombati tüntetéséből.

2024. április 06. 14:00
null

Nyitókép: Attila KISBENEDEK / AFP

***

Bántalmazási vád, Mészáros Lőrinc, hangfelvétel

Emlékezetes, Magyar Péter neve a kegyelmi botrány után bukkant fel a közéletben; Varga Judit akkori igazságügyi miniszter volt férje, a Diákhitel Központ korábbi vezetője a kegyelmi botrány után lépett színre, miután korábbi jól fizető állásai válásukat követően megszűntek.

Március 15-én pedig kormányellenes tüntetést szervezett – gyanúsan nagyszabásút –, ahol azt is bejelentette, hogy Talpra Magyarok néven közösséget szervez. Másodszorra második ügyészségi meghallgatására trombitálta össze híveit – erre azután került sor, hogy – miután annak nyilvánosságra hozásával zsarolt – valóban feltöltött egy hangfelvételt az internetre, amelyet titokban rögzített Varga Judit tudta nélkül.

Mindezekkel viszonylag nagy médiafigyelmet sikerült elérnie és relatíve sok embert megszólítania. Ugyanakkor Magyar Péter integritását a saját felesége lehallgatása mellett sokak szemében kikezdte az az információ is, hogy mielőtt szembefordult a kormánnyal és az általa bírált nagyvállalkozókkal, azért még utoljára bepróbálkozott, hátha megcsíphet egy állást Mészáros Lőrincéknél, méghozzá volt felesége segítségében bízva. Mindemellett ugyancsak nagy botrányt kavart az is, hogy Varga Judit többek között arról beszélt, hogy Magyar miként bántalmazta őt még házasságuk idején éveken keresztül, amit Magyar egyébként utóbb tagadott.

Újabb demonstrációba kezdenek Magyar Péter hívei.

A rendezvényt bő két hete meghirdették, 13:30-kor kezdték a gyülekezőt a Városháza tér – Deák Ferenc tér – Károly körút háromszögben. Innen indultak tovább 14 órakor a Bajcsy-Zsilinszky út és az Alkotmány utca érintésével a Kossuth tér felé, ahová a tervek szerint 15 órakor érkeznek.

A jelek szerint viszonylag sokan gyűltek össze az indulásra. Egy érdi asztalos készített a tüntetőknek nyolcvan városnévtáblát, amit majd a tömegben felmutathatnak, ezzel igyekeznek majd azt mutatni, hogy nem csak Budapest menetel Magyar Péterrel, hanem országos az elégedetlenség. Sőt: „külföldön élő magyarok” egyentáblákat is osztogatnak a helyszínen.

A menet elején egy „Talpra magyarok! Ne féljetek!” feliratú molinót visznek. Egy tüntető azt mondta a Telex helyszíni tudósítójának, hogy ha arra jön Magyar Péter, akkor ő „elájul vagy elhányja magát.”

A menetben előkerült a legendás DK-s táblás bácsi is, de ott van Juhász Péter, Tordai Bence, Nagy Ervin, Molnár Áron, Bródy is.

Forrás: képernyőfotó Magyar Péter élő videójából

Helyszíni tudósítónk szerint a menet elejére álló tüntetőknek magyar zászlókat is osztogattak.„Szeretitek a jó zenét, a változás zenéjét? Akkor hallgassátok! Szép lassan megindul a Nemzet menete!” – hangzott el, majd az emberek elkezdtek csorogni a Bajcsy-Zsilinszky út irányába zenei kísérettel (az imént a Grund szólt, most a Bikini Közeli helyeken című számával erősítenek a tüntetők,

majd felcsendült a „Nem tetszik a rendszer” című 2012-es Millás-Juhász Péteres tüntetőinduló).

időnként skandáltatják is őket is:

„nem félünk, nem félünk!”, „mocskos Fidesz, mocskos Fidesz”.

Illetve ilyesformán:

 – Szeretnétek Európai Ügyészséget?

 – Igeeeen!

 – Szeretnétek boldog jövőt a gyerekeiteknek?

 – Igeeeen!

 – Akkor mondjátok egyszerre, „mi vagyunk a változás!”

stb.

A vezérszurkoló-szerű figura igyekszik kreatív lenni, folyamatosan kiabáltatja a tömeget („változást akarunk!”, „erősek vagyunk”) ami érdekes kontrasztban van a Bëlga ironikus-álhazafias Magyar nemzeti Hip-Hop című számával.

Magyar Péter és az élboly közben megérkezett a Kossuth térre, egy csoport úgymond független újságíró, így a nagyon lelkes Unyatyinszki György és Gulyás Balázs koszorújában. 

A Kossuth térre nehezen találnak el, útközben ugyanis rossz utcán fordultak le. 

Rossz utcán jöttünk be, ki az a hülye...” 

– mondta Magyar Péter, majd gyorsan elfojtotta a hülye végét, hiszen rájött, a saját Facebook oldalán hallják, amit mond.

Az erről a pillanatról készült felvételt alább tekintheti meg:

 

Fotó: Facebook

A színpadon elsőként Bálint András színész szólalt fel. Róla azt lehet tudni, hogy 

az 1994-ben kormányra kerülő MSZP-SZDSZ-koalíció kinevezettje volt az új Nemzeti Színház élére.

A tüntetésen több baloldali közéleti szereplő is feltűnt. Köztük van Juhász Péter is, aki nemrég jelentette be, hogy Budapest V. kerületében elindul a polgármesteri tisztségért. 

Forrás: Facebook

A rendezvényen felszólalt Nagy János, Szigetszentmiklós baloldali polgármestere, aki az ellenzéki összefogás jelöltjeként nyert még 2019-ben.

Nagy 2019-es győzelme után Jakabbal és Márki-Zay Péterrel is közös akciókba kezdett.

Emlékezetes továbbá, hogy 

Nagy János az MSZP jelöltje volt a 2021-es baloldali előválasztáson.

Most pedig Magyar Péter hívására beszélt a tüntetőkhöz.

Fotó: Facebook
Fotó: Facebook


Ezek után az RTL-en rendszeresen szereplő Nagy Ervin egy Presser-szerzeményt énekelt el. De énekelt Rost Andrea is, aki tavaly otthagyta a Magyar Állami Operaházat, miután hiába pályázott, nem ő lett az igazgató.

Nagy Ervin és Rost után következett Magyar Péter. Szerinte 2024. április 6-a után már semmi sem lesz olyan, mint eddig, ugyanis megjelent a remény, hogy lehet egy másfajta Magyarországot is építeni. 

Magyar Péter szerint a Kossuth téren összegyűlt tömeg a bizonyíték, hogy ez nem „egy belpesti médiahekk”, majd kérte a tömeget, hogy mutassák fel a rendezvény elején kiosztott városnévtáblákat. Magyar szerint nagyobb a tömeg, mint a 2022-es Békemeneten. Ez biztosan nem igaz, hiszen a 2022-es Békemeneten még a balliberális Lakmusz szerint is megtelt az Alkotmány utca, most meg nem.

Magyar azt ígérte, hogy lépésről-lépésre fogják visszavenni Magyarországot, szerinte a szabadságot soha sem adták ingyen, azért meg kell küzdeni. 

A politikus beszólt a közmédia vezetőinek, azt követelte, hogy élő adásban mondhassa el, miként képzelni az új Magyarországot. Majd rátért Polt Péter legfőbb ügyészre, aki szerinte nem képes pártatlanul végezni a munkáját. Erre reagálva a tömeg azt kezdte skandálni, hogy mondjon le. „Hallod-e te Polt Péter, hogy mit üzen a magyar nép?” – kérdezte Magyar.

Magyar bejelentette, hogy létrejött az egyesülete, ahova várja a mikroadományokat. A pártját továbbra sem nevezte meg, csak annyit mondott, hogy a párt el fog indulni a június 9-i európai parlamenti választáson, és el fogja hozni az új Magyarországot. Majd meghirdette, hogy lehet jelentkezni a pártja európai parlamenti választási listájára.

„Sokan kérdezik, hogy lesz-e még atombomba? Barátaim, az atombomba mi vagyunk, a magyar nép” – folytatta Magyar.„Vissza kell vennünk a falvainkat és a városainkat. Fel kell szabadítanunk az országot”, de ez csak közösen sikerülhet. Azt mondta, hogy az ő ajánlata egy modern, európai társadalom.

Magyar újra megígérte az oktatási minisztériumot és a KLIK felszámolását.

Közben a helyszíni tudósítónk szerint többen rosszul lettek a tömegben. Egy idősebb nőt kivezettek a rendőrök, miután rosszul lett, egy másik pedig elájult Magyar Péter beszéde alatt. Néhányan nem várták meg az esemény végét, és elindultak haza. Többen szóvá is tették, hogy nagyon hosszú a rendezvény, eközben nagy a meleg.

Magyar a beszédében arra kérte a tömeget, hogy ne féljenek kiállni magukért és az elesettekért, majd valódi integrációt ígért a romáknak.

Magyar ezek után a június 9-i választások fontosságáról beszélt, és azt ígérte, hogy a következő hónapokban bejárják egész Magyarországot, minden megtesznek azért, hogy mindenki elhiggye, hogy van remény a változásra. 

Magyar ezek után Orbántól lopott mondatokat. Először azt kérte, hogy mindenki hozzon magával még két embert, majd azt ígérte, hogy együtt a legvastagabb falakon is átmennek. Ezzel véget ért Magyar beszéde, aki még megkérte a közönséget, hogy fogják meg egymás kezét, és tartsanak össze.

A rendezvény végén Nagy Ervin beleordította a mikrofonba, hogy kipukkadt a lufi, majd elénekelte a Kossuth nótát. 

 

 

 

 

 

Összesen 1318 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Epiphone
2024. április 07. 09:45
Attol a csapattol akiknek Ervin az arca tenyleg nem kell felni......
Epiphone
2024. április 07. 09:44
Akik ennyiszer megbuknak valasztasokat azok vagy tehetsegrelen o stobak vagy nem is akarjak...... akkor viszont atvagnak bennetek! Szovel ezt nem látni..... nem csak a pártok szellemi kepessegevel van baj.....
kissb56
2024. április 07. 07:07
A moslék be van pánikolva magyar miatt. Ez a projekt sem jött be. 🤣
Patika
2024. április 07. 06:50
Ok. most is ott van, ahonnan a nagyobb hasznot vája.. (épp úgy, mint te betűfosó nkisapám)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!