Magyar Péter ott bővíthette volna az ellenzéki tábort, ahol nem indul

2024. május 13. 13:41

Nem lehet egyszerre jobboldalról bővíteni az ellenzéki szavazótábort, meg újra is osztani az egész ellenzéki térfelet.

2024. május 13. 13:41
Kunhalmi  Ágnes
Kunhalmi Ágnes

Nyitókép: Kunhalmi Ágnes Facebook-oldala

„Magyar Péter ott bővíthette volna az ellenzéki tábort, ahol nem indul

Mindenkinek joga van belépni a politika színpadára, ugyanakkor Magyar Péter korábban azt mondta, hogy a Fideszből kiábrándult, továbbá a bizonytalan, Orbán-ellenes szavazókat akarja megszólítani, és velük bővíteni az ellenzék táborát. Ennek ellenére nem vidéken indult el, ahol igazán erős a Fidesz, és ahol meg kellene törni a Fidesz derekát, hanem Budapesten, amit 2019-ben az ellenzéknek sikerült visszafordítani a Fidesztől.

Tegye fel mindenki a kérdést, hogy ez valóban segíti-e a kormányváltást. Mert ha valóban az a cél, hogy bővítsük az ellenzék szavazóbázisát, és ne csak újraosszuk azt, akkor pont a Fidesz által leginkább uralt, függőségi viszonyok millióival behálózott és sakkban tartott vidéki kistelepülések világában lehetne megtenni.

Nem lehet egyszerre jobboldalról bővíteni az ellenzéki szavazótábort, meg újra is osztani az egész ellenzéki térfelet, mert ebből megint csak a Fidesz jön ki győztesen. Az ellenzéki térfél sokszínű világát méltányolni kell, és arra törekedni, hogy ez a széles bázis elfogadja egymás gondolatait, nézőpontjait és létét. 
Ezért mondom, hogy nincs jó társadalom baloldal nélkül. Csak a baloldaliak akarják érdemben csökkenteni a társadalmi különbségeket, és mi értjük igazán azt, hogy a demokrácia, illetve a piacgazdaság önmagában nem képes társadalmi tömegek széles rétegeit felemelni, majd tartósan jobb életszínvonalon is tartani. 

Ezt a választójogi törvényt és politikai környezetet nem mi hoztuk létre, de ha ebben a rendszerben le akarjuk váltani a Fideszt, akkor az ellenzék nem hibázhat. Hiba, ha valaki azt hirdeti, hogy egyedül le tudja váltani Orbánt. El kell dönteni, hogy vagy az ellenzéket, vagy a kormánypártot akarod leváltani. Ma nem lehet kétfrontos csatát vívni, nem lehet egyszerre a Fideszt és az ellenzéket is leváltani. Nincs harmadik út.”

Ezt is ajánljuk a témában

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Obsitos Technikus
2024. május 14. 09:19
Talán mert nem tudta?
Hodor
2024. május 14. 08:35
Feka Barbi nem érti, hogy őket akarják éppen Belpesten is leváltani.
pollip
2024. május 14. 04:30
Miért nem mondta Kunhalmi ezt személyesen MP -nek ????:-))))
atti64
2024. május 13. 19:39
CSEH, DONÁT, KUNHALMI, HOGY AMIGRIK BASSZANAK HALOMRA!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!