Magyar Péter épp a bejutási küszöb alá küldi a Momentumot, de ők inkább Tóth Vera kisboltjával foglalkoznak

2024. április 07. 22:48

Mióta Magyar Péter megjelent a politikai palettán, úgy csökken az ellenzéki pártok támogatottsága, a Momentum például a bejutási küszöb alá csökkent, a párt meg is találta új ellenségét, Tóth Vera énekesnő kisboltját.

2024. április 07. 22:48
Tóth Vera

Nyitókép: Bors/Knap Zoltán

A Momentum Tóth Veráék kisboltjával tematizálná a helyi közéletet Palkonyán – számolt be az Index. Tompos Márton, a Momentum alelnöke Facebook-videójában azt állítja, „Tóth Veráék 39 millió forintból nyitottak egy olyan kisboltot, amiben minden van, csak az nem, ami a helyi élethez alapvető szükséglet, ami egyébként a pályázat feltétele volt”.

Beck Engelbert, a Momentum polgármesterjelöltje szerint a Magyar Falu Program pályázati kiírása egyértelműen megfogalmazza, hogy a kistelepülési üzletek támogatásának célja 2000 fős vagy ennél kevesebb állandó lakosságszámmal rendelkező kistelepülésen napi fogyasztási cikket értékesítő üzletek létesítése vagy támogatása. Szerinte Tóth Veráék különleges termékeket áruló kisboltja ennek nem felel meg, így Tóth Vera családi cége szabálytalanul kapott 39 millió forint támogatást a Magyar Falu Program keretében.

Beck szerint „ez a bolt tulajdonképpen egy kiváló delicates gourmet volt, a turisták nagyon örülnek neki, én is szeretek oda járni, de alapvetően azokat a napi szükségleti dolgokat, amik egy falusi embernek kellenek, azokat nem lehet kapni. Nem ebben az árkategóriában és nem az a termékcsalád van ott”.

Miközben a Momentum Tóth Veráék vidéki kisboltjával van elfoglalva, a legújabb felmérések azt mutatják, 

Ezt is ajánljuk a témában

inkább Magyar Péter jelent veszélyt a párt számára, mivel kiütheti a Momentumot a parlamentből.

A Nézőpont Intézet szerint a Fidesz támogatottsága (47 százalék) nem változott februárhoz képest, a baloldali szavazókat azonban megosztotta Magyar Péter színre lépése. Magyar Péter szombati, a vártnál jóval kevesebb résztvevővel megtartott tüntetésén is a baloldali szavazók voltak többségben, s nem a „kiábrándult fideszesek”. 

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 73 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:13
🍓 ️ ­­­A­­ ­d­­­ö­­­g­­­ö­s­ ­­l­­­á­­­n­­y­o­­k­­­ ­­v­á­­r­­­n­a­k­­ ­r­­á­­­d­ 👉 𝗪­­𝗪­­𝗪­­­.­­𝗖­­­𝗨­­­𝗠𝟰­­.­­­𝗙­­­𝗨­𝗡
Mindenhova
2024. április 08. 09:00
"INKÁBB MAGYAR PÉTER JELENT VESZÉLYT A PÁRT SZÁMÁRA, MIVEL KIÜTHETI A MOMENTUMOT A PARLAMENTBŐL." Önerőből mikor jutott be?
ThunderDan
2024. április 08. 08:48
Szkájvóker! Lásd lentebb a kommentemet. Amúgy mekkora bohóc vagy: "srác". 44 éves (ragozzuk? NEGYVENNÉGY éves) "srác".
ThunderDan
2024. április 08. 08:42
Hehe. Pár hónapja még Donáth volt a sztár, "Donáth ante portas" stb. stb. stb. Mondom, az valami hatalmas blama lenne, ha ilyen felvezetés után, kegyelmi botrány után, ciklusfelező választáson BUKNA KI AZ EP-BŐL CSEH ÉS DONÁTH. Egyúttal komoly fegyvertény lenne a Fidesznek, hiszen a két legmegátalkodottabb - jól beágyazott, komoly kapcsolatokkal rendelkező - ellenség esne ki az EP-ből. Lehet csápolni Poloskának, balliPsik!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!