Ha Magyar Péter a köztársaság népéhez kíván szólni, felejtse el a „mimagyarokat”

2024. április 12. 20:07

Nem csupán Orbán hatalomgyakorlása történelmi gyalázat, hanem Kádár Jánosé is.

2024. április 12. 20:07
null
Révész  Sándor
Révész Sándor
HVG

Nyitókép: MTI/Lakatos Péter

„Magyar Péter viszonyult Gyurcsány Ferenchez. Gyurcsány Ferenc viszonyult Magyar Péterhez. A politizáló polgárnak viszonyulnia kell mindkettőhöz. Viszonyulok.

Gyurcsány szembeállítja Magyar Pétert azokkal, akik »történelmi gyalázatnak tekintik Orbán kormányzását, akik azzal egy percre sem alkudtak meg.«

Ha történelmi gyalázatnak nevezzük – és nevezhessük bízvást – azt a kormányzást, amely a jogállam elpusztítására, a politikai pluralizmus felszámolására, az emberi és politikai jogok elsorvasztására, az államhatalom korlátainak lebontására tör, akkor nem csupán Orbán hatalomgyakorlása történelmi gyalázat, hanem Kádár Jánosé is, hogy ne hátráljunk messzebbre a magyar történelemben.

Gyurcsány Ferenc egykori és mostani párttársai egy részével együtt aktivistája volt a Kádár-rendszer történelmi gyalázatának. Miként Horn Gyula, Medgyessy Péter és a vele együtt kormányzók, valamint a mostani ellenzéki pártok kédereinek egy része is. A rendszerváltásban részt vevők között nagyon kevesen voltak, akik »egy percre sem alkudtak meg« a rendszerváltás előtti »történemi gyalázattal«. Nemhogy Gyurcsány, de a demokratikus ellenzék élvonalába tartozók többsége sem mondhatta ezt el magáról. Antall József sem. Az ötvenhatosok között sokan nem is Kádár, hanem Rákosi híveiként kezdték közéleti pályájukat.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 102 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-79
2024. április 30. 22:46
🍓 ️ ­­A­ ­­­d­­ö­g­ö­­­s­ ­­l­­á­n­­y­­­o­k­­­ ­­­v­á­r­n­­­a­k­­ ­­r­­á­d­­­ 👉 𝗪­­­𝗪­­­𝗪­.­­­𝗖­­­𝗨­­𝗠𝟰­­­.­­𝗙­­­𝗨­­­𝗡
survivor
2024. április 15. 22:15
Hogy nárcisztikus, asszony verő ,strici, szepfiú...az hagyján. Magánügy. De ÁRULÓ. KI BÍZIK BENNE ? Fletó ?Mzp ? Karigeri ?DKlári ? Ennyire nem hülyék...
survivor
2024. április 15. 22:09
Ehhez merten K.J. haláláig a topon volt 30+ evig. Ha Orbán is húzná 30 evig, O. K. lenne...🇭🇺
alexandrosz-2
2024. április 15. 12:31
Véletlenül se feledjük, hogy a magyar nevű féreg egy nernyik geci, a zsidesz káderlistáján kapott vagyonokat és hatalmat is, (jeszenszky, bodpéter, mellár, pálinkás detto) az alkalmatlan, kvótaribanc nejének és a zsideszes bűnöző haverjaiknak hála. Ezért nagyon kevés lesz a napi kéttucatnyi lejárató cikk erről a nernyik szarzsák haverotokról göbbelstóni! Ezer kell minimum, a kurva anyàtokat! Be vagytok szarva tőle rendesen!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!