Bukarestbe utazik tárgyalni Orbán Viktor

2024. április 02. 12:48

Fontos kérdésekben egyeztetnek az európai politikusok a román fővárosban.

2024. április 02. 12:48
ORBÁN Viktor

Nyitókép: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Orbán Viktor is Bukarestbe utazik szerdán, miután a román miniszterelnök, Klaus Johannis több európai vezetőt is meghívott egy szűkkörű egyeztetésre – írja a Magyar Nemzet. Klaus Johannis román államfő szerdán Charles Michellel, az Európai Tanács elnökével, Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel, Alexander De Croo belga kormányfővel és Andrej Plenkovic horvát miniszterelnökkel tárgyal majd az Európai Uniós kérdésekről, illetve a NATO-főtitkári posztra vonatkozó kérdésekről. 

A megbeszélés az EU-intézmények – parlament, bizottság, tanács – vezető pozícióinak betöltéséről fog szólni, illetve a NATO-főtitkári poszt új jelöltjének kiválasztása is szóba fog kerülni, ugyanis Mark Rutte mellett Klaus Johannis is esélyes pozícióra. A portál szerint először történik ilyen egyeztetés a politikusok közt.

 

Összesen 88 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-77
2024. április 30. 18:56
🍓 ️ ­­­A­ ­­­d­­ö­­­g­­ö­­­s­ ­l­­á­n­­y­o­­k­ ­­v­á­­r­­­n­­a­­­k­­­ ­r­­­á­­d­­­ 👉 𝗪­­­𝗪­𝗪­.­𝗖­𝗨­­­𝗠𝟰­­.­𝗙­𝗨­­𝗡
kerek-a-perec
2024. április 04. 22:55
Odakinn korcs szörnyek járnak - csüngő hassal, szotyoláznak. Ez a feltűnési viszketegségben szenvedő hazudozó prosztó csúti cigány az ország kormányzásával miért nincs elfoglalva?
Polaris
2024. április 02. 22:18
Tévhit, hogy az autokráciák hatékonyak, a szabadságjogok korlátozása kimutathatóan árt a gazdaságnak Élesen bírálja Magyarországot a Bertelsmann Alapítvány jelentése a demokratikus normák megsértése miatt. DEMOKRÁCIADEFICIT A demokratikus hiányosságok, például a hatalom ellenőrzésének, a sajtószabadságnak vagy a civil társadalom részvételének gyengülése negatív gazdasági hatásokhoz vezet. Ennek egyrészt ideológiai okai vannak, hiszen egyre több országban vannak hatalmon a demokratikus és piacgazdasági reformok ellenzői. A vizsgált országok mintegy 40 százalékában szándékosan torzítják vagy zavarják a szabadversenyt. Másrészt a demokrácia és a jogállamiság gyengülése hozzájárul ahhoz, hogy a rossz kormányzást nem lehet korrigálni, ezért terjed a korrupció és a rossz gazdálkodás.
Pelso j.
2024. április 02. 17:36
csapláros Tehát te tudod, hogy alku lesz....:) Nahát, eszelős butaságodban már anyázol is, mocskos birka.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!