Szívrohamot kapott Lackfi János

2024. március 08. 08:47

Izomlázra lett figyelmes, majd olyan érzése volt, mintha „úthenger caplatna a mellkasán”.

2024. március 08. 08:47

Fotó: MTI/Czimbal Gyula

***

Szívrohamot kapott Szenteste Lackfi János. Az ismert magyar költő közösségi oldalán számolt be a tavaly december 24-én történt esetről. Izomlázra lett figyelmes, majd olyan érzése volt, mintha „úthenger caplatna a mellkasán”, a karja lezsibbadt, a homlokát leverte a víz, végül az ágyra rogyott.

Kiabálok a feleségemnek, a nyolcéves kislányom rémülten menekülne, önzőn kikönyörgöm, hogy maradjon, őt és Julit ölelem, mert lehet, hogy utoljára.

Hívjuk a dokit, majd a mentőt, a diszpécser vonalban marad végig. A nagylányunk kiszalad a főútra, hogy a házunkig irányítsa a mentőket. Érhetett volna a roham az ország másik felén, fellépés közben, vagy akkor, amikor épp vezetek, lehettem volna tök egyedül”

– fogalmazott Lackfi János.

A József Attila-díjas költő gyógyszereket szed, változtatnia kell az életmódján, de ennek is látja a pozitív oldalát. A Városmajorból átszállították Balatonfüredre, ahol a rehabilitációja zajlik.

„Leadtam tíz kilót, szerettem vastagon enni, most szeretek vékonyan. Azóta is mindennap megvan a tízezer lépés, olykor tizenötezer is, csinálom a gyógytornát.

Kicsit gyakrabban elsírom magam. Tudok mélázni, de tudok röhögni is.

Valahogy mindennek mélysége lett körülöttem. Felfedezem az új életemet”

– tette közzé a bejegyzésben.

 

 

Összesen 67 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rebekakedves
2024. március 09. 20:47
A karma…..
goldie-2
2024. március 08. 15:17
Nem értem én, hogy van ez. Egyszerű nyugger vagyok, de nekem nem ajánlották fel Füredet. Ti értitek?
ornagyornagy
2024. március 08. 12:40
Gyors felépülést kívánok, János, és sikeres életmódváltást!
drágabolgárúr
2024. március 08. 12:37
A szenteste kis "sz"-el írandó, ahogy az összes többi egyházi ünnep is: karácsony, húsvét.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!