Porcukor helyett tisztítószer került az ovisok reggelijébe

2024. március 01. 15:38

Az esetet kivizsgálják, a hibázókat felelősségre vonják.

2024. március 01. 15:38

Sajnálatos incidens történt szerda reggel a pilisborosjenői Mesevölgy Óvodában – értesült a Bors. A lap információi szerint tisztítószer került porcukor helyett a gyerekek reggelijébe.

A reggeli után nem sokkal 

több kisgyermek is fájlalta a hasát,

 állítólag az egyik olyan erősen hányt, hogy jobbnak látták kihívni a mentőket. 

A szülők nehezményezik a tájékoztatást

A lap ismertette, hogy a szülők nehezményezik, hogy 

nem időben és nem a megfelelő módon kaptak tájékoztatást a történtekről.

 Egyikük eljuttatta szerkesztőségbe azt a levelet, amivel végül egymást is tájékoztatták, miután az intézményvezető az egyik szülő nyomatékos kérésére írásban adott felvilágosítást az esetről.

A levélban az állt: „ma reggel a Mindszenty utcai épületben a reggelinél sajnálatos incidens történt. A gyerekek reggelijébe oda nem illő anyag került”. 

Az óvodavezető tájékoztatása szerint 

a tévedés öt gyermeket érintett. 

„Az óvodapedagógusok hamar észrevették a problémát és azonnal megtették a szükséges intézkedéseket. A gyermekek orvosi ellátásban részesültek, szüleiket értesítettük. A gyermekek állapotáról a későbbiekben tájékoztatjuk Önöket” – írta az intézményvezető. Hozzátette: kivizsgálják az esetet, a hibázókat felelősségre vonják.

A Bors az ügyben megkereste az Országos Mentőszolgálatot, érdeklődtek hány gyermeket kellett ellátni és milyen állapotban vannak, továbbá a Pest Megyei Rendőr-főkapitányságot is, hogy megtudják, történt-e hatósági intézkedés, indult-e már eljárás. A lap kereste az óvodát is, és részletesebb beszámolót kért a történtekről.

Nyitókép illusztráció. Fotó: MTI/Komka Péter


 

 

 

 

 

Összesen 70 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rockercicc
2024. március 02. 01:45
Egyáltalán, hogy szórhatnak PORCUKROT az ételükre? Hiszen a cukor közellenség!
Box Hill
2024. március 01. 19:55
Már a pedofóbok is előbújtak? Lesz itt börtöntöltelék elég.
GrumpyGerald
2024. március 01. 19:20
A szájbakúrt riherongy kurva anyját az összes szarbarnító méregkeverőnek akit gyerek közelébe engednek a kotyvalékával!!! A gyerekek megmérgezéséért pedofíliánál eggyel súlyosabb büntetési tételt adnék. Ahol ilyen történhet, azon óvoda (vagy ha szállított étel volt, akkor a melegkonyhának álcázott vegyipari üzem) helyét sóval (mosószódával?) behinteni, 3m mélységben talajcsere, életre eltiltani a tevékenységi körétől, BTK szigorú erejével nyakonöntve.
mnmn
2024. március 01. 18:23
DK, Nyomentum, a köztársasági elnök monnyonle, a Zorbán is monnyonle!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!