Frei Tamás: Magyarországon a történelmünk örökölt sorsát sosem felülírva, egymást gyűrtük az elmúlt harminc évben

2024. március 01. 10:24

Bali szigetéről fejtette ki véleményét az elmúlt évtizedekről az üzletember.

2024. március 01. 10:24

Frei Tamás író, üzletember is megfogalmazta gondolatait a Blikk fennállásának 30. évfordulójára. 

Kiderült, hogy ismerőse felkérése Bali szigetén érte, ahol megállt pár hétre. Frei jelenleg következő regényén dolgozik, melynek helyszínei között Szingapúr és Tajvan is megtalálható. Az író épp ezeket az egzotikus tájakat keresi fel. 

Mint írta, „eltalálta a kérdés”, hogy mit gondol az elmúlt harminc évről. „Már pár napja azon gondolkodtam, vagyis inkább ez ügyben próbáltam »rendet tenni« a fejemben, hogy épp harminc éve jártam először – és azóta is – utoljára Balin. És ennyi idő, 

az azóta végképp túlnépesedő világ őrülete olyan erővel ütött meg az indonéz szigeten, hogy az élmény és az érzés szinte felzaklatott”

– fogalmazott.

De arra is kitért, hogy harminc éve „győzött végleg mindenhol a kapitalista »gyarapodni kell«-szellem”. 

„Feszítettük és téptük minden irányba ezt a pici országot”

Ezt követően pedig a magyar viszonyokról is szót ejtett. „Eközben mi, Magyarországon, a történelmünk örökölt sorsát sosem felülírva, egymást gyűrtük az elmúlt harminc évben. 

Feszítettük és téptük minden irányba ezt a pici országot, és jutottunk oda, ahol most épp tartunk.

 A Blikk címlapjai ennek pontos dokumentumai.

De hogy ez idő alatt mi történt a nagyvilágban a nagyvilággal, ezt mintha nem akarnánk észrevenni... Továbbra is úgy teszünk, mintha nem lenne hozzá semmi közünk. Sajnos!” – zárta gondolatait Frei Tamás.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Youtube-képernyőfotó

 

Összesen 77 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Conduct
2024. március 02. 19:17
Zatoicsi,te szomorú szamuráj!Neked sem kellene a napjaidat egy panelban tengetned ha nem egy sötét bunkó lennél.
catalina11
2024. március 02. 15:54
a médiában hemzsegnek a gyalázatos figurák, de a legsunyibbak azok, akik moralizálnak...Havas, Frei, Hardy stb. stb.
2024. március 02. 15:09 Szerkesztve
Kedves Mandiner!Amikor nemzetünk kormánypárti nagyjai távoli,egzotikus helyeken pihenik ki az ország naggyá tételéért végzett fáradságos munkájukat akkor őket miért nem kérdezi a Blikk?
2024. március 02. 14:33 Szerkesztve
Frei többre vitte mint az átlag magyar.Utána lehet csinálni!Tanult,nyelveket tanult,olvasott és ügyes volt.Nem a repülőjegy fogyott el hanem a spiritusz.A magyar disznók szeretnek itt dagonyàzni.Szaros vagyok,megrázom magam és akkor te is szaros leszel és megint léptünk egy nagyot előre,miközben keressük a bűnbakot hogy ki miatt lettünk szarosak.Frei-t a sikereiért,világi életéért irigylik.Vannak eladó lakások Nizzában,ha ezt egy magyar ember nem engedheti meg magának mondjuk 40 év munkaviszony után sem,azért nem Frei a hibás hanem a mindenkori magyar kormány mert mindig alul voltunk fizetve és most is alul vagyunk fizetve hogy becsicskuljunk 5000 forint rezsicsökkekentésnek,illetve vérlázítóan alacsony nyugdíjunk van.Az elmúlt 45+34 év.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!