Jelentős győzelmet aratna a Fidesz, ha most lennének a választások

2024. március 09. 12:54

Kikutatták azt is, hogy a magyar lakosság több mint háromnegyede szerint több nőre lenne szükség a magyar politikában.

2024. március 09. 12:54
null

Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

***

Egy most vasárnapi választáson a Fidesz–KDNP 48 százalékos listás eredményt érne el – derül ki a Magyar Társadalomkutató Kft. felmérésből, amelyet a Magyar Nemzet idézett.  Ebben azt is írják, hogy a nők magasabb arányban szavaznának a Fideszre (ötven százalék), mint a férfiak (46 százalék), valamint, hogy a magyar lakosság több mint háromnegyede (77 százalék) szerint több nőre lenne szükség a magyar politikában.

Ha csak a nők szavaznának, akkor a pártok támogatottsága így alakulna:

  • A Magyar Kétfarkú Kutya Párt 11 százalékos támogatottsággal bír, ugyanakkor a nők csupán 9 százaléka voksolna rájuk. 
  • A Mi Hazánk Mozgalom 10 százalékos listás eredményt érne el egy most hétvégi választáson, azonban a nők mindössze 6 százaléka szavazna rájuk, míg a férfiak esetén az országos eredményénél is jobban szerepelne 14 százalékos támogatói aránnyal. 
  • A Demokratikus Koalíció 9 százalékos támogatottsággal rendelkezik, ami megegyezik a női biztos szavazók körében (9 százalék) látott támogatói körének arányával. A Momentumra a biztos szavazók 8 százaléka voksolna, míg a nők között ez az arány 9 százalék.
  • Önállóan a Jobbik – Konzervatívok (4 százalék), a Mindenki Magyarországa Néppárt (3 százalék), A Nép Pártján (3 százalék), a Második Reformkor (2 százalék), a Párbeszéd (1 százalék), az LMP (1 százalék) és az MSZP (0 százalék) sem jutna be a parlamentbe. 
  • Ha azonban csak a nők szavazhatnának, a Jobbik 7 százalékos eredményt érne el, mellyel már átlépné a parlamenti küszöböt. 

A kutatás ezer fő telefonos (CATI) megkérdezésével készült, az adatfelvételre 2024. március 4–6. között került sor. A minta reprezentatív a 18 évesnél idősebb lakosságra nem, kor, régió, településtípus és iskolai végzettség szerint. 1000 fős mintanagyság és 95 százalékos megbízhatósági szint esetén a maximális mintavételi hiba ± 3,16 százalék.

 

 

Összesen 268 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:24
🍓 ️ ­­­A­­ ­­d­­ö­g­­ö­s­ ­­­l­á­­­n­­­y­o­k­­ ­v­­­á­­r­­­n­­­a­­­k­­ ­r­á­d­­ 👉 𝗪­­­𝗪­­­𝗪­­­.­­𝗖­𝗨­𝗠𝟰­­­.­­𝗙­­𝗨­­­𝗡
gebsi1
2024. március 30. 12:21
Köszönjük Emese! Listás Fidesz 48%, Mi Hazánk meg 10%.......stb stb? Meséltek még? Gyerekek, a listás szavazatok eltúlzottak a Fidesz esetében és még ez a túlzott szám is 50% alatt van. Inkább nyugodjatok le hogy ezek bukni fognak 2026-ban.
masikhozzaszolo
2024. március 30. 12:19
Na, most meg egymillióval csökkent. Olvastam először 800 ezret, aztán 400 ezret, aztán most 1 millió szavazót vesztett. Ja, és mindig leírták, ez sima mortalitás, a Fidesz szavazók halnak, mert nem jelent meg sehol a márnemfidesz szavazó. Kiderül, nincs is már ló a kocsi előtt, amelyik húzza, csak a répa lőcs végén.
Lajoss
2024. március 11. 13:49
Imádnak nyomorogni a mogyorók…Bástya et.nagy mázlija…
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!