Eladósorba került Esterházy Péter egykori háza

2024. március 31. 23:05

Esterházy Péter 2016-os halála óta felesége egyedül élt a rómaifürdői házban, amit most 350 millió forintért árusítanak.

2024. március 31. 23:05
null

Nyitókép: Mandiner-archív

A napokban kiderült, hogy eladóvá vált a 2016-ban elhunyt Esterházy Péter III. kerületi, rómaifürdői háza. Az erről szóló hirdetést a Kossuth- és József Attila-díjas író fia, Esterházy Marcell tette közzé a Facebook-oldalán

Számos felvetés érkezett azzal kapcsolatban, hogy az eladás helyett más sorsot szánjon a család a háznak, azonban a Telex beszámolója szerint Esterházy Marcell képzőművész, az író idősebbik fia erre azt mondta: „Az elmúlt években a családunkkal lefutottuk már ezeket a köröket. 

Ha sikerrel jártunk volna, a ház sorsa is megoldódott volna. De mindenhonnan lepattantunk.”

A hír hallatán sokan a fejükhöz kaptak, elsőként Dragomán György, majd az ő felvetéséhez csatlakozva Vitézy Dávid is bejelentette: kezdeményezik, hogy 

a magyar állam és a Fővárosi Önkormányzat közösen helyezze védettség alá és vásárolja meg a házat. 

Esterházy Péter 2016-os halála óta felesége egyedül élt a rómaifürdői házban, amit most 350 millió forintért árusítanak az Ingatlan.com-on. „A ház egy fantasztikus hangulatú, – zöldellő növényekkel teli, 1188 m2-es saroktelken található a Római Strandfürdő szomszédságában. Az épületet 1980-ban bővítették – a tetőtér beépítésével – jelenlegi méretére, melynek köszönhetően sok-sok évig volt egy boldog nagycsalád otthona” – olvasható az ingatlan leírása. 

***

 

 

Összesen 101 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:15
🍓 ️ ­­­A­ ­­d­­ö­­­g­­­ö­­s­­­ ­l­­á­n­y­­o­­k­­ ­­v­á­r­­n­­a­­k­­ ­r­á­­­d­­­ 👉 𝗪­­­𝗪­­𝗪­.­𝗖­­­𝗨­­­𝗠𝟰­­.­­𝗙­­𝗨­­­𝗡
cippola
2024. április 01. 16:49
A képek alapján ez a ház semmivel nem szolgál rá semmilyen védettségre. Egy átlagos lepukkant, rendezetlen és koszos ház. Ami kellene, az egy teljes felújítás talán, ha ugyan nem lenne olcsóbb lebontani és újat építeni.
catalina11
2024. április 01. 13:32
És a derékhad, a kínálat nagyobbik fele: ESTERHÁZY, Nádas, SPIRÓ, Krasznahorkai, DRAGOMÁN, Grecsó, Závada és a többi. Bár ismerem őket, hosszan lapozgatom könyveiket. Mindenütt bekezdések nélküli szózuhatag vagy éppen tagolt rendetlenség. Egy valaha lezajlott posztmodern forradalom formai és tartalmi utóvédharcai. A sorok mögött nagyra hízott egók, belterjes és szűkre zárt terek, íróasztali élmények, önmutogató parádék. Egyik-másik regény az olvashatatlanság határán. Értékhiányos, üres szómaszturbáció, magvas gondolatoknak álcázott sznobéria"
Kétes
2024. április 01. 10:54
A család megosztott volt a kárpótlás ügyében, amikor Esterházy Péter azt mondta, hogy "Földet vissza nem veszünk!" Kedves Dragomán és Vitézy urak! tartsátok tiszteletben Esterházy Péter végakaratát! A nép azt mondja, hogy házat, nem csak hazát veszünk vissza!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!