A momentumos Orosz Anna is megszólalt az újbudai pedofilbotrány kapcsán

2024. március 03. 21:43

Szerdán rendkívüli ülést tart a képviselőtestület.

2024. március 03. 21:43

Facebook-posztban reagált a napokkal ezelőtt kirobbant újpesti pedofilbotrányra a térség országgyűlési képviselője, a momentumos Orosz Anna. A politikus hitet tett amellett, hogy a zéró tolerancia az egyetlen helyes attitűd a gyermekek sérelmére elkövetett bűncselekményekkel szemben, majd felsorolta a DK-s László Imre által vezetett önkormányzat közleményében foglaltakat az esettel kapcsolatban.

Ismeretes: a rendőrség letartóztatott egy, az önkormányzat egyik óvodájában dolgozó fiatal pedagógiai asszisztenst, aki a gyanú szerint gyermekeket molesztált. A Magyar Nemzet szerint több óvodában is dolgozott, s már korábban is volt rá panasz, ám a helyhatóság szerint ők csak a rendőrség eljárása nyomán értesültek a felháborító esetről.

A Fiatal Családosok Klubjának (Ficsak) alapítója,

Király Nóra szerint lehetséges, hogy a DK-s és momentumos XI. kerületi vezetés már napok óta tudott az ügyről, mégsem értesítették például a szülőket.

Ezt is ajánljuk a témában

Orosz posztjában ennek kapcsán tudatta: az önkormányzathoz a BRFK XI. kerületi rendőrkapitányságtól az első hivatalos tájékoztatás február 29-én délután érkezett, amiben a nyomozás elrendeléséről adott tájékoztatást a rendőrkapitány, az óvodavezető pedig március 1-én reggel levélben értesítette a szülőket.

Mindez annak tükrében lehet némileg aggályos, hogy

az önkormányzat korábbi közlése szerint a rendőrség február 23-án kezdett adatgyűjtésbe egy névtelen bejelentés alapján, ekkor értesültek először az ügyről,

az érintett dolgozó azóta nem léphetett be az óvoda területére, nem találkozhatott a gyermekekkel. A munkaviszonya azonnal megszűnt, a szülőket mégis csak március 1-jén tájékoztatták a történtekről, legalábbis a legújabb információk szerint.

A kegyelmi botrány emlegetésével természetesen a kormányba is beleálló ellenzéki politikus közölte továbbá,

szerdára rendkívüli testületi ülést hívott össze a polgármester, ahol vizsgálóbizottság kijelölésére tesz javaslatot. 

nyitókép forrása: Facebook

Összesen 59 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zsolti123
2024. március 09. 01:06
Erröl semmi hír itt: Újpesten egymást érik a gyermekek által elszenvedett szexuális bűncselekmények https://pestisracok.hu/az-akta-egymast-erik-a-gyermekek-altal-elszenvedett-szexualis-buncselekmenyek-ujpesten/ Szó szerint egymást érik az utóbbi időben a pedofilbotrányok, gyermekek sérelmére elkövetett szexuális bűncselekmények. A botrányok között valamiért az élen jár a főváros negyedik kerülete. Csak Újpesten rövidke másfél év alatt a harmadik ügy robbant ki a minap. És hogy mi történt? Kilenc hónappal azt követően indult csak vizsgálat, hogy egy tavaly nyári táborban egy helyi MSZP-s elvtársnő 17 éves lánya (felügyelő segítőként) az alhasát masszíroztatta egy 7 éves kisfiúval.
moricka13-3
2024. március 05. 03:11
Olyan a világon sincs, ezért még a bolond sem hiszi el az egyébként orvos, újbudai polgármester Gyurcsány hívő László Imrének, de a volt alpolgármestere momentumos Orosz Annának sem, hogy ne tudták volna a Hivatal igazgatónőjének már 6 éve óvodai pedagógiai asszisztens munkakörben dolgozó fiáról, amit csinált és mégsem tettek semmit!
Gonella
2024. március 04. 17:25
óóóóóó, az ártatlanok. lassan kiürül ez a téma. forró pite ez mindenkinek!
papalimapapa
2024. március 04. 13:11
Cím: A momentumos Orosz Anna is megszólalt az újbudai pedofilbotrány kapcsán... aztán a cikkben: "...reagált a napokkal ezelőtt kirobbant újpesti pedofilbotrányra a térség országgyűlési képviselője, a momentumos Orosz Anna." Most akkor Újpest vagy Újbuda? Ki ahülye? Az Orosz vagy a Mandi szerkesztője?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!