Orbán Kulebáról: Hát jól nézünk ki, ezeréves magyar államról ne mondják meg a szomszéd szlávok, hogy kik vagyunk!

2024. február 02. 08:23

A kormányfő szerint az ukránok kedvességnek szánták a megjegyzést, de arra nem kell figyelni.

2024. február 02. 08:23
null

A brüsszeli események mellett szóba került Orbán Viktor pénteki rádióinterjúban Szijjártó Péter hét eleji kárpátaljai látogatása is.

Ennek kapcsán az interjúkészítő felidézte Kuleba ukrán külügyminiszter egyik megjegyzését, miszerint Orbán és a magyar kormány nem orosz-, hanem magyarpártiak.

„Oda azért nem süllyedhet Magyarország, hogy a magyar miniszterelnökről és a magyar külügyminiszterről mások mondják meg, hogy milyenek” – kommentálta a megjegyzést Orbán. „Hát jól nézünk ki, ezeréves magyar államról ne mondják meg a szomszéd szlávok, hogy kik vagyunk” – mondta Orbán. Szerinte ezt az ukránok kedvességnek szánták, de erre nem kell figyelni. 

„Azt nem kérhetik, hogy mi kötelezően támogassuk az ő harcukat” – mondta.

Magyarország a magyaroké, de mégis hajlandó munkát adni az ukránoknak, mert bajban vannak. Hátrébb az agarakkal, több tiszteletet – tette hozzá.

Nyitókép: képernyőmentés

Összesen 238 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
auditorium
2024. február 02. 18:20
Egy volt Fideszes észrevétele még a tegnapi (febr.1.) brüsszeli találkozó előtt. " O. kissé túlment a határon. Ez a sok különutas egyénieskedést az EU nem tűri. Semmit se ér el vele, csak az ellenszenvet növeli. Nem lehet mindig szembefordulni mindennel. Az új szlovák hasonlóan gondolkodik, de óvatosabban nyilatkozik."
balbako_
2024. február 02. 17:17
Hopp egy saller Kulebának....
makutsi
2024. február 02. 15:18
Valóban érdemes lenne szűrni a kommenteket, és az undorító, trágár kommentelőket kitiltani.
esztergomi
2024. február 02. 14:29
Az lehet, hogy magyar ország 1000 éves, de fele annyit sem tud felmutatni, mint Szlovákia! Ma a családok helyzete jobb szlovákiában
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!