Nem tévedés: hatmilliárd (!) forintot tüntettek el hekkerek a Pepco számlájáról

2024. február 28. 16:56

A támadás nyomán a csoport részvényei szerdára 10 százalékot veszítettek értékükből.

2024. február 28. 16:56

Az Economx cikke szerint egy Magyarországról indult hekkertámadás nyomán mintegy 15,5 millió euró (6 milliárd forint) tűnt el a Pepco kereskedelmi lánc számlájáról.

Egyelőre nem világos, hogy a pénzösszegeket vissza lehet-e szerezni

– írták, de a Pepco igyekszik megnyugtatni a kedélyeket: együttműködik a bankokkal és a rendőrséggel az elveszett pénz visszaszerzése érdekében. „A csoport rendkívül komolyan veszi a pénzügyi ellenőrzéseket és az informatikai biztonságot, és jelenleg az összes rendszer és folyamat csoportszintű felülvizsgálatát végzi annak érdekében, hogy a jövőben még erőteljesebben biztosítsa az üzletet” – áll a közleményükben.

A vizsgálat jelenlegi szakaszban úgy tűnik, hogy az incidens nem érintett semmilyen ügyfél-, beszállítói vagy személyzeti információt vagy adatot” 

– tették hozzá. További részleteket nem közöltek az adathalász-támadásról.

A Pepco egy Magyarországon is jól ismert kiskereskedelmi lánc, amely ruházati és háztartási termékeket kínál. Szerte Európában 3600, Lengyelországban több mint 1300, Magyarországon 350 üzlettel rendelkezik. A Pepco részvényeit a Varsói Értéktőzsdén jegyzik, az elmúlt 24 órában 10 százalékot esett a cég papírjainak árfolyama.

Nyitókép: Facebook

 

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-83
2024. május 19. 05:09
🍓 ️ ­I­g­a­­­z­i n­­­i­m­­­f­­­o­m­­á­­­n­­i­­­á­­k­­ 👉 𝐖­𝐖­­𝐖­.­­𝐗­­𝟏­­𝟖­­.­­­𝐅­­­𝐔­­­𝐍
lacika-985
2024. március 02. 19:28
Pepco egy nem multinationalis érdekeltség vagy csak részben - a bankok multinationális tulajdonúak akárcsak az üzletek nagyrésze - tehát a Pepco egy konkurrens és mint tudjuk nekik minden megengedett a konkurencia aláásására ... Ezer százalék hogy innen fúj a szél ..
atti64
2024. február 29. 13:37
SZOLJATOK A MÉHÉSZNEK!!!!!!!!!!!!!!!!!
Tuners
2024. február 28. 19:37
Én úgy tudom hogy minden banki tranzakció visszakövethető, bár bankár nem vagyok. 😄 Ennyi, így megy, "hoppá az már elment" köszi, csá, nem tudjuk hova…? Nekem sikerült már direct debitet, meg kártyára való terhelést is visszafordítanom amit jogtalanul szedtek be, visszakaptam a számlámra pár órán belül mindkét esetben. Mondjuk ez angliában volt, itt már azért visszadobják a tranzakciót ha a számlázási cím nem egyezik a bank által ismert lakcímmel. 🤷‍♂️🤷‍♂️🤷‍♂️ Biztosító fizet ha más nem, pénz már gondolom bitcoinban 😂
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!