Nem mindennapi pozíció kapcsán merült fel Varga Mihály neve

2024. február 14. 12:47

Megkérdezték róla a tárcavezetőt is.

2024. február 14. 12:47

Hétfőn nagy mintás lekérdezés kezdődött, melyben a kérdezőbiztosok arra is kíváncsiak voltak, hogy a megkérdezettek mit szólnának ahhoz, ha Varga Mihály jelenlegi pénzügyminiszter lenne a Magyar Nemzeti Bank következő elnöke – írta meg az Index. 

Márciusban jelölhetnek új MNB-elnököt

A lap felidézte, arról, hogy jövő tavasszal Nagy Márton vagy Varga Mihály lehet az MNB éléről távozó Matolcsy György utóda, már tavaly decemberben is lehetett hallani. Orbán Viktor miniszterelnök pedig karácsony előtt a Kormányinfóról távozóban egy újságíró kérdésére, hogy mikor jelöl új MNB-elnököt, azt válaszolta: jövő márciusban – emlékeztetett az atv.hu.

Megkérdezték Varga Mihályt is

„Mindent a maga idejében” – reagált Varga Mihály az atv.hu-nak arra a kérdésre, hogy a miniszterelnök felkérte-e akár informálisan az MNB elnökének. A pénzügyminiszter ezután azzal folytatta,

 amíg szükség van a munkámra és bírom a Miniszterelnök úr bizalmát, végzem a feladatom, 

ahogy tettem az elmúlt évtizedben is”.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Orbán Viktor: A nagy küzdelmek éve volt 2023

Videó

A miniszterelnök az év utolsó kormányinfóján a pedagógusok béremeléséről, a kormány 2024-es terveiről, Ukrajna támogatásáról, a közelgő EP-választásról, valamint Magyarország soros elnökségéről is beszélt. Összefoglalónk!

Nyitókép: Varga Mihály Facebook-oldala

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bagira002
2024. február 27. 18:03
Varga Mihályra az országnak szüksége van meg kell becsülni , kiváló szakember nem szabad elengedni . Gyurcsány csődből adósságból az országot kivezette gazdaságot rendbe működőképessé tette, brüsszeli kiéheztetést túl éltük mind Varga Mihály kiváló szakértelmének köszönjük. .
zakar zoltán béla
2024. február 14. 13:16
MIMM
chief Bromden
2024. február 14. 13:07 Szerkesztve
Időszerű. Mielőtt meghosszabbítja magát Bicskéig. Na nem a Miska.
Novicsok-5
2024. február 14. 12:51
Újabb pozíció, amelyben mindent elcseszhet. Kuszaszem 2.0
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!