Pénteken lejár a határidő, komoly a bírság, ha valaki elfelejti

2024. január 04. 07:44

A jelenleg érvényben lévő kormányrendelet értelmében a fel nem használt vagy hibás tűzijátékokat január 5-ig kell visszaszolgáltatni.

2024. január 04. 07:44
null

A szilveszteri tűzijátékok leadásának időpontja január 5-én, pénteken lezárul. Az elmúlt évek tapasztalatai arra utalnak, hogy csak kevesen fogják majd visszaadni a fel nem használt vagy hibás tűzijátékokat, pedig már csak a birtoklásáért is komoly pénzbüntetés jár – írta meg az ATV.

A jelenleg érvényben lévő kormányrendelet értelmében a fel nem használt vagy hibás tűzijátékokat január 5-ig kell visszaszolgáltatni.

Ellenkező esetben a rendőrség nemcsak a határidő utáni használatért büntethet, hanem magáért a birtoklásért is, és 

akár 150 ezer forintos pénzbírságot is kiszabhat, mivel ez pirotechnikai szabálysértésnek minősül.

A lejárt szavatosságú vagy sérült tűzijátékok rendkívül veszélyesek lehetnek, ugyanis a szakszerűtlen tárolás esetén megváltozhat azok kémiai összetétele, ami kiszámíthatatlan reakciókat eredményezhet. A fel nem használt tűzijátékok lakástüzet okozhatnak vagy más okok miatt is működésbe léphetnek.

***

Nyitókép: Dinodia Photo / Getty images

 

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tapir32
2024. január 04. 07:58
A libsik nem adnak le semmit. Minden szellemi petárdájukat már régen elpufogatták vagy besült.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!