Kéretlen politikai tanácsot adott Márki-Zay Péter Lázár Jánosnak

2024. január 08. 08:01

Lázár János vasárnapi bejelentésére reagált az ellenzék korábbi miniszterelnök-jelöltje.

2024. január 08. 08:01
null

Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely jelenlegi polgármestere Facebook oldalán reagált Lázár János építési és közlekedési miniszter azon bejelentésére, hogy képviselőjelöltként nem fog részt venni a 2026-os választáson. A két politikus között az elmúlt években számos konfliktus alakult ki a helyi ügyek kapcsán. Márki-Zay Péter most azt javasolta a miniszternek, hogy induljon a júniusban a polgármesteri székért Hódmezővásárhelyen – írta meg az Index.

Vasárnap este Lázár János a Facebook-oldalán közölte, hogy hosszú idő után először nem fog indulni egyéni képviselőjelöltként a választókerületében.

Számomra 2024 a korszakváltás éve. Nemcsak az Építési és Közlekedési Minisztériumhoz tartozó ágazatokban, az építések, az állami beruházások és a közlekedés terén, de a saját politikai pályámon is […] Életemnek ezt a korszakát most lezárom

– írta a miniszter.

A bejelentésre után szintén Facebookon Márki-Zay Péter az alábbi kihívást intézte Lázár Jánoshoz: 

„Most, két évvel azután, hogy a körzetben fényes győzelmet arattál velem szemben […] miután bejelentetted, hogy képviselő már nem leszel, itt a lehetőség, indulj el te a Fidesz színeiben a polgármesterségért Vásárhelyen! Egy disznóvágás, néhány száz vagy néhány ezer, romos házakba bejelentett szerbiai magyar voksturista (megszavaztátok, teljesen legális!), és nyerhető a város!”

– írta Márki-Zay, majd hozzátette:

Bármilyen döntést hozol, remélem, mostantól a közösséget gyarapítod”.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Thierry Monasse / Getty Images

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
irmag2
2024. január 08. 15:15
Ha egy görény provokálni próbál, akkor is, csak a bűzével kábít!
cinkegolyó
2024. január 08. 12:09
Te gurulódolláros hazaáruló gombatenyészet, te, két évvel azután, hogy megbuktál a miniszterelnöki választáson, még jártatod a szádat?! Vajon hány embert fizettél le a gurulódollárokból, hogy megválasszanak polgármesternek?
bodrigyuri
2024. január 08. 10:33
Az bájos, amikor az egyik cigány a másik cigánynak azt tanácsolja, hogy ne lopjon.
nyugalom
2024. január 08. 09:38
Tenyérbemászó 00! A kikepzett amish ügynök! Aruló idegen!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!