Kegyelem

2024. január 02. 09:24

Egyszer egy bölcs ember azt mondta, hogy semmi mást nem kell tennünk, csak betartani, amit a nagymamánktól tanultunk.

2024. január 02. 09:24
Szentesi Zöldi László
Szentesi Zöldi László
Magyar Nemzet

„Január 1-jén úgy szokott az lenni, hogy az újságíró elindul a szerkesztőségbe, közben átgázol a papírtrombitákon és a petárdadaraboktól zsúfolt Belvároson, és miután akad némi ideje elgondolkodni, hogy mi végre is vagyunk a világon 2024-ben, választ igyekszik találni a kínzó kérdésre. Aztán felidézi Novák Katalin újévi köszöntőjét, amelyben az elnök asszony a testi egészség mellett a tehetség, a szorgalom és a kegyelem fontosságáról szólt. Valóban: ennél lényegre törőbben nehéz volna összefoglalni, hogyan kellene változtatnunk rossz szokásainkon, miért volna jó visszatérnünk a természetes életmódhoz.

Egyszer egy bölcs ember azt mondta, hogy semmi mást nem kell tennünk, csak betartani, amit a nagymamánktól tanultunk. Miközben a valóság az, hogy életünk nagy részében egyre távolodunk az erkölcsi alapkérdésektől.

Különféle hatások érnek bennünket, összezavarodunk, elveszünk a hírdzsungelben, végül elhisszük, hogy az emberi létezés valamiféle borzasztóan bonyolult, elviselhetetlen állapot. Pedig tényleg csak arra kellene törekednünk, hogy nyugalomban, szeretetben éljünk, időnket jól használjuk ki, igyekezzünk dolgozni, családban élni, továbbadni mindazt, amit örökül kaptunk. Az én nagymamám legalábbis effajta útravalóval vértezett fel annak idején.”

Nyitókép: MTI/KOVÁCS ATTILA

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Fed74
2024. január 03. 19:48
Te jóllakott napközis képü , közpénzen kitartott fideszes rohadék!!!! Azt nem mondta a nagymamád cigány barma, hogy ne legyél hazug szarházi?
Hillary Clinton bázisdemokrata
2024. január 03. 10:12
A kormány viszont erkölcsileg megsemmisült mióta a népirtást végrehajtó Izraelt támogatja.
llnnhegyi
2024. január 03. 07:52
A Fidesz Kdnp koalíciós pártok hasítanak! Bővebben az MJK!!! Hajrá Magyarország! Hajrá dr miniszterelnök!
tapir32
2024. január 03. 05:57
A liberális demokrácia önmagában nem érték, hanem kényszer állapot. A szavazók bizalma csökkent a pártokkal szemben. Ez a folyamat ott lépett fel, ahol a gazdasági szervezetek a politikai vezetést a markukban tartják, illetve összenőttek egymással. Oligarchák. Ez az új feudalizmus. pl. USA-ban Nem jelent megoldást a problémára az NGO-k előretörése. Az NGO az aktuális hatalomtól független vagy látszólag az, de nem független a hatalomért folytatott harctól. Az NGO-k még a kormányoknál is kiszolgáltatottabbak a nagytőke érdekeinek. Olyannyira, hogy a globalista nagytőke számos NGO-t alapított a politikai élet befolyásolására. A kelet-közép-európai új demokráciák azért vannak jobb helyzetben mint a régi nyugatiak, mert még nem követték el azokat a hibákat, amiknek a következményeitől a régi demokráciák szenvednek. Tanulva a hibáikból más úton járunk. Ilyen a fejlettebb demokrácia. Anakronizmus lenne nyugat európai vagy amerikai mintára demokráciát építeni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!