Gyabronka József, a híres Móka Miki romba döntötte Dobrevék ördögi tervét

2024. január 29. 16:47

Gyabronka bármennyire is igyekszik eltolni magától, igenis a liberális, kozmopolita oldalnak a szekértolója.

2024. január 29. 16:47
Csépányi Balázs
Csépányi Balázs
Magyar Nemzet

„Gyabronka a következőt mondta:

»Hogy ki vagyok kiáltva nemzetellenesnek vagy liberálisnak, vagy kozmopolitának, vagy nem tudom minek, azt kikérem magamnak (…)«

Majd saját magát megcáfolta:

»Már a választás napján kiderül, hogy már ott nem demokratikus a választás. Mert már úgy hozták meg a választási szabályokat, hogy aki nyer, az még egy adagot nyerjen. (…) Van egy jó csomó ember, aki másképp gondolkodik és máshová teszi le a voksát.«

Azaz Gyabronka bármennyire is igyekszik eltolni magától, igenis a liberális, kozmopolita oldalnak a szekértolója. Ez nem probléma, az viszont már igen, hogy próbálja ezt a tényt elhomályosítani.

Néhány mondat arról, hogy mi is ez a Szabad Európa, a független, objektív, hiteles hírforrás, ahol a mi végtelenül objektív színészünk nekiment a kormánynak. A Szabad Európa portált amerikai költségvetési pénzekből tartják fenn, ahogy arról korábban az Origó beszámolt. Saját bevallásuk szerint függetlenségük egyik garanciája a külföldön működő amerikai médiumokat összefogó ügynökség, a USAGM tevékenységét meghatározó jogszabály, ez alapján valójában amerikai médiaként tekintenek magukra. »A működés költségeit az Egyesült Államok kongresszusa biztosítja a USAGM (Az Egyesült Államok Globális Médiáért felelős Ügynöksége) független testületen keresztül« – írják az oldalukon. 

A weboldal valójában egy »kereskedelmi képviselethez« tartozik, amelynek neve: RFE/RL Inc. Magyarországi Közvetlen Kereskedelmi Képviselet. A lap pontos költségvetése nem ismert, a finanszírozás azonban teljesen egészében amerikai adófizetői pénzből történik, ugyanis a portálon nincsenek hirdetések. A Szabad Európa egyébként keményen beleállt a 2022-es választási kampányba, az országgyűlési választásnak külön sorozatot szentelt, amelyben a kormány munkáját bírálta, és azóta is a baloldali megmondóemberek szócsöveként szolgál.

Ennyi. Nincs új a nap alatt.

Ezért stílszerűen a ballib leckét tűpontosan felmondó Gyabronka-show-t az egykori Zsebtévé ikonikus zárszavával fejezzük be: Véget ért a móka mára, zárul Miki mókatára…”

Nyitókép: Képernyőfotó

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bati59
2024. január 31. 22:13
A tévedések elkerülése végett, nehogy besározzuk véletlenül az igazi Móka Miki múltját, ugyanis az nem Gyabronka József. Az igazi Móka Miki Levente Péter, akinek édesapja '56-os tevékenysége miatt meglehetősen küzdelmes élete volt, nem is engedték továbbtanulni. Ajánlom a figyelmetekbe a következő linket: https://www.ujsagmuzeum.hu/levente-peter/
catalina11
2024. január 31. 07:03
»Hogy ki vagyok kiáltva nemzetellenesnek vagy liberálisnak, vagy kozmopolitának, vagy nem tudom minek, azt kikérem magamnak (…)« de azzal nem vádolják, hogy nemzeti lenne Gyabronka elvtárs..
Agricola
2024. január 30. 10:41
A művész úr okosnak képzeli magát, de nincs tisztában azzal, hogy hogyan működnek a világban a demokratikus választási rendszerek. Nyomja a hülyeséget, mint süket a csengőt: »Már a választás napján kiderül, hogy már ott nem demokratikus a választás. Mert már úgy hozták meg a választási szabályokat, hogy aki nyer, az még egy adagot nyerjen. A választási rendszer határozza meg, hogyan kell a mandátumokat kiosztani. A választási rendszerek eredményei nem konzisztensek, ugyanolyan szavazatszámok mellett különböző rendszerek különböző végeredményt adhatnak. A brit választás egyfordulós, és a relatíve legtöbb szavazatot kapott képviselő nyeri el a mandátumot (a győztes mindent visz, angolul first-past-the-post, FPTP). Ez a többségi választási rendszer rendkívül aránytalan eredményre vezet. A brit parlamentbe nem tud bejutni olyan jelölt, aki személyében nem elég népszerű a körzetében (csak a második legnépszerűbb). Mégis demokratikus megoldásnak tekintik ezt a rendszert is!.
Dr Bubo
2024. január 30. 09:32
Az igazi Móka Miki Levente Péter volt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!