Az LMP felszólította Karácsonyt, hogy vonja vissza megosztó döntését

2024. január 19. 12:36

A zöld párt elfogadhatatlannak tartja, hogy a főpolgármester a home office-ra hivatkozva ritkította 43 buszjárat, 4 villamosjárat és 6 trolijárat menetrendjét.

2024. január 19. 12:36

Ahogy arról beszámoltunk, a budapesti főpolgármester, Karácsony Gergely komoly járatritkításokról döntött, ez pedig jelentős zsúfoltsághoz vezetett. Vitézy Dávid, korábbi közlekedési államtitkár szerint nagyobb a rombolás, mint Demszky idején.

Ezt is ajánljuk a témában

Az LMP-Magyarország Zöld Pártja közleményben szólította fel Karácsonyt, hogy vonja vissza a BKK járatritkításait.

„Egy magát zöldnek valló polgármester nem teheti meg, hogy a külső kerületekből ingázó és tudatosan tömegközlekedő budapestieket előzetes tájékoztatás nélkül, a kerületi vezetőséggel való egyeztetés megkerülésével, mondvacsinált okokra hivatkozva hosszabb menetidőre kényszeríti. A bejelentett járatok közül több 40-50 perces menetidővel jár, mely eleve nagyon hosszú idő a munkába járáshoz, és félő, hogy a ritkításoknak köszönhetően többen elfordulnak a klímabarát közösségi közlekedéstől és helyette az autózást kényszerülnek választani.

Elvárjuk a főpolgármestertől, hogy azonnali hatállyal vonja vissza a járatritkítást és hívjon össze egy egyeztetést az érintett városrészek vezetőivel” – így a közlemény.

Fotó: Kisbenedek Attila/AFP

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kristály
2024. január 19. 15:26
Úgy látszik senki nem menekül mindenkit kinyír Karácsonyi. Lassú de bíztos kinyirás remélhetőleg tetszik a budapestieknek.
gyaloggos
2024. január 19. 15:07
NEM mellékesen pedig a legutóbbi akármijét GYURCSÁNY diktálta neki tollba!
gyaloggos
2024. január 19. 15:03
KARÁCSONY elvtárs most akkor ÁRNYÉ-KÖZTÁRSASÁGI ELNÖK is? Hm....? MERTHOGY folyamatosan BUDAPEST KÖZTÁRSASÁGRÓL hablatyol, meg köztársasági pártokól!
Tommaso
2024. január 19. 14:46
A betegesen hatalommániás Orbán kampánya a saját ( EDDIGI) szavazóit sem kiméli. Sem Budapesten, sem az agglomerációban. Pedig a FIDESZ-nek még JELÖLTJE SINCS a főpolgári posztra. Nyilván lesz. Orbán majd kijelöl valakit, aki önként vállalja.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!