„Nehéz szavakat találni, a szívünk szakad meg!” – újbóli felállítása után ismét megrongálták a dunavecsei Szűz Mária-szobrot!

2023. december 31. 12:44

Közösségi adakozásból, sok jóakaratú embernek hála néhány napja ismét felállították a májusban megrongált dunavecsei Szűz Mária-szobrot. A Béke királynőjének most sem jutott nyugalom, ma hajnalban ismeretlenek újra megrongálták, a nyomozás már folyik.

2023. december 31. 12:44
null

Mint arról a Mandiner is beszámolt, májusban a felismerhetetlenségig szétverték a nem sokkal korábban felállított dunavecsei Szűz Mária-szobrot. A Béke királynője szobornak – amelynek létrejöttét Dunavecse plébánosa, Bese Gergő atya a saját pénzéből finanszírozta hálából tízéves papi szolgálatáért – akkor csak a keze maradt épen. Bese Gergő atya ezután arról beszélt lapunknak, hogy  biztosan tudatos rongálásról volt szó, nem dilatációs mozgás vagy anyaghiba okozta a szobor vesztét, hiszen nagy méretű darabok tűntek el belőle.  

Ezt követően közösségi kezdeményezésre, gyűjtésből és a KDNP parlamenti frakciójának anyagi támogatásával újra elkészült a szobor, amelyet eredeti helyére december 28-án felállítottak. A terv az volt, hogy január 1-jén, a béke világnapján, amely a katolikus egyházban Mária istenanyaságának ünnepnapja, Bábel Balázs kalocsa–kecskeméti érsek áldja meg ünnepélyes keretek között, és fohászkodik a békéért.

Ma hajnali hat órakor azonban újabb bejelentés érkezett a kunszentmiklósi rendőrkapitányságra, hogy a szobrot ismét megrongálták. A helyszínelés jelenleg is tart, a térfigyelő kamerák felvételeit elemzik majd, ám ezt nehezíti, hogy az ország nagy részéhez hasonlóan Dunavecsén is nagy volt a köd hajnalban.

Bese Gergő atya közben a Fecbook-oldalán is hírt adott a rongálásról:

 

 

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép forrása: Bese Gergő atya

Összesen 78 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2024. január 01. 13:44
Orbanisztán 2023…😢
robag7
2023. december 31. 17:33
Ezen testvéreinknek nyilvános botozást írnék elő. Amúgy ez nemcsak egyház/vallásellenes, hanem nőgyűlölő megnyilvánulásként is lehet értelmezni. Az pedig liberáliséknál is főbenjáró bűn ha jól tudom...
lájkbajnok
2023. december 31. 17:09
A helyiek láthatóan nem kérnek a szoborból, ne költsetek rá többet!
hunok99
2023. december 31. 16:36
Egy vasullo,egy 2 kilos kalapac es ennek a balos csiranak a keze es 2 tokos magyar......csak ennyi kell az igazsagszolgaltatashoz, nem birosag! Amugy meg ha ez nem lesz marha gyorsan kemenyen buntetve, akkor megallithatatlanok lesznek ezek az anarchista szarok!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!