Ismét beleszállt a baloldali városvezetésbe Vitézy Dávid

2023. december 20. 10:06

„Rendőr legyen a talpán, aki egy itt sávot váltó autóst megbüntet” – írta a korábbi közlekedésért felelős államtitkár.

2023. december 20. 10:06

Vitézy Dávid, egykori közlekedési államtitkár egyik legújabb Facebook-bejegyzésében ismét az Üllői úti forgalommal foglalkozik.

Most arra hívta fel a figyelmet, hogy egyedi, új tábla jelent meg az Üllői úton: „sávváltás csak a 100E számára engedélyezett”.

Majd azzal folytatta, hogy „amióta többször is szóvá tettem, hogy az Üllői úton a buszok lettek az új forgalmi rend legnagyobb vesztesei a korábbi buszsáv megszüntetése miatt, sajnos nem sok változás történt. Azon kívül persze, hogy hirtelen megszületett a felfedezés, hogy a majd’ két éve a buszok előtt lezárt népligeti felüljáró mégsincs olyan rossz állapotban és újra tudnak haladni a buszok rajta” – írta.

A posztból az is kiderült, hogy most a nagykörúti csomópontban kapott a busz lehetőséget a balra kanyarodó belső sávban kielőzni a sort, majd sávot váltva mégis egyenesen haladni tovább a Kálvin tér felé – a kiegészítő tábla szerint erre csak a 100E jogosult. 

Ezt is ajánljuk a témában

„Rendőr legyen a talpán, aki egy itt sávot váltó autóst megbüntet”

Vitézy itt kijelentette, hogy „nálam nincs nagyobb híve a közösségi közlekedés előnyben részesítésének, 

de azért a KRESZ-ben vagy az útügyi műszaki előírásokban nehezen fog bárki ilyesféle megoldásra példát találni,  

eleve hány autós látja és tudja értelmezni ezt a BKK-s járatszámra utaló kis táblát. Rendőr legyen a talpán, aki egy itt sávot váltó autóst megbüntet a kis szöveges táblácska alapján” –

Végül leszögezte, hogy „a lényeget érintően a véleményem továbbra is változatlan:

 itt lenne az ideje a kapkodás helyett a belső Üllői út forgalmi rendjét teljesen felülvizsgálni. 

A nemrég újból megnyílt európai uniós források, a »bringasztrádák« fejlesztésre az uniós fejlesztési tárca által a BKK számára kiírt pályázat erre most alkalmat is ad. Szükség van itt biztonságos kerékpársávra, ebben nincs vita, de a forgalmi rend ma kaotikus” – olvasható Vitézy Dávid Facebook-oldalán.

A vonatkozó bejegyzést alább tekinthetik meg:

Nyitókép: Vitézy Dávid Facebook-oldala

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lististerc
2023. december 20. 18:00
Havi másfél millás államtitkári fizetésért is vitézkedhetett volna...Nekem így hiteltelen az a pasas.
anegy_
2023. december 20. 16:58
Ha Vitézi nem meri kritizálni, sőt elvetemült ötletnek tartani a heregeri zöld-karókat, akkor egy beszari hiteltelen. Hiába szajkózza a közösségi közlekedés fontosságát a buta pesti módi ez ellen tesz.
nemecsek-3
2023. december 20. 14:57
Nagyon nyomul ez a Vitézi, nagyon szeretne főpolgi lenni, kiüresedett a kasszája
gyaloggos
2023. december 20. 14:23
DEHOGY BALOLDALI ez a FŐVÁROSVEZETÉSÍ!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!