Harmónia, avagy a szuverenitásvédelmi törvényről

2023. december 14. 06:20

Oroszország telerakta kémeivel a magyar államigazgatást, szabad bejárása van a kormány által felügyelt sajtóba.

2023. december 14. 06:20
Hargitai Miklós
Hargitai Miklós
Népszava

„Budapesten azt beszélik, hogy a szuverenitásvédelmi törvény visszamenőleges hatállyal íródott – csak aztán néhány, a most kriminalizált cselekményekben szintén nem vétlen kormányzati és kormányközeli prominens figyelmeztette a túlbuzgó mccarthystákat, hogy ők inkább szabadlábon karácsonyoznának. (Állítólag ez, vagyis az utolsó pillanatos átírás magyarázza a törvényszöveg benyújtásának fura késedelmét is, amiről például a pártlapot elfelejtették értesíteni, lesre futtatva az udvari tollnokot.)

A végül a parlament elé terjesztett verzió sem hibátlan azonban: két súlyos hiányosságot is mutat – mármint azon túl, amit már sokan szóvá tettek, hogy ti. olyan gumiparagrafusokkal és jogon kívüli fogalmakkal operál, amelyek a fenyegetettség érzetének fenntartásán kívül mindenre alkalmatlanná teszik. Egyrészt szót sem ejt Magyarország jelenlegi legsúlyosabb szuverenitási kockázatairól.

Vagyis arról, hogy Oroszország (az egyetlen állam, amelyet a magyar honvédelmi doktrína potenciális veszélyforrásként megjelöl, és amelynek a nagyon is valós fenyegetését szimulálva nemrég hadgyakorlatot tartott a honvédségünk) telerakta a kémeivel a magyar államigazgatást, szabad bejárása van a kormány által felügyelt sajtóba, és a magyar nyelvű szociálismédia-felületeken is akadálytalanul terjesztheti a saját háborús propagandáját.”

Fotó: MTI / Mohai Balázs

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 64 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Megtalálta
2023. december 16. 11:44
Ez a vén hülye féleszű bolsi még nem patkolt el?
Grogu
2023. december 14. 18:00
A magyar kormány kapott egy külföldi szervezettől, a választás befolyásolására teljesen alkalmas tízmilliárd eurót. Most mit tegyünk?
Oszodibeszed
2023. december 14. 17:49
Miklós, nem tartasz te ott mentálisan, hogy meg tudd állapítani, ki a fedett hírszerző és ki nem. Nálad okosabb embereknek sem könnyű ezt megállapítani. Erre képezték ki őket.
tapir32
2023. december 14. 17:41
Keményebb kellene!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!