Értem a mai döntést: gyávaság és régi kommunista reflexek vannak mögötte

2023. december 20. 22:27

Remélem tévedek, és az elnök jogászai csupán nem olvasták a törvényt, vagy nem értik annak lényegét.

2023. december 20. 22:27
Lázár János
Lázár János
Facebook

„A Köztársasági Elnöki Hivatal alkotmánybírósági normakontrollra küldte a kastélytörvényt. Ha jóhiszeműen értelmezem a lépést, akkor sem értem a célját. A Sándor-palota jogászai azt mondják: úgy változtassunk, hogy ne változtassunk semmit. A törvény lényege pontosan az, hogy változtatni kell az eddigi gyakorlaton. A magántőkét nem megdönteni kell, hanem bevonni: az épített örökség megóvásába, értékes kastélyaink felújításába és fenntartható működtetésébe.

Ha rosszhiszeműen értelmezem, akkor viszont értem a mai döntést: gyávaság és régi kommunista reflexek vannak mögötte. Remélem tévedek, és az elnök jogászai csupán nem olvasták a törvényt, vagy nem értik annak lényegét. Abban viszont biztos vagyok, hogy történelmi örökségünk, kastélyaink jobb sorsa érdemesek – ehhez viszont változásra és bátorságra van szükség.

Megtisztelő Elnök asszony kitüntető figyelme, hiszen az alkotmányos normakontroll intézményét szinte csak az ÉKM-es jogszabályoknak tartja fönn. Mi pedig nem hátrálunk, hiszen Magyarország előre megy, nem hátra.”

Nyitókép: Földházi Árpád / Mandiner
 

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 55 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bogdan5-aki-vigan-jatszott-mig-elevenen-egtek-az-oroszok
2023. december 22. 10:28 Szerkesztve
ez mindig is egy arrogáns bunkó volt - de a lányok most már legalább tudják, hogy a fia jó parti - csak ő meg annyit ér amennyi az apjának van LÁZÁR UTÁN SZABADON
Kontar
2023. december 21. 16:29
Elolvasva a törvénytervezetett (mivel még nem lépett hatályba) elsőre az az érzés kerített hatalmába, hogy egy koncepciótlan, néhol ellentmondásos, jogi nyelvezetében pontatlan, és a magyar állampolgárra - mint a közvagyon forrására - káros. Amellett, hogy teljesen ingyen átruházza 99 évre a tulajdonjogot, úgy az ingatlanra mint a hozzá tartozó mező- és erdőgazdasági földterületre (mely kritériumok alapján választja ki a kulturális örökség védelméért felelős miniszter a leendő tulajdonosi kört?), a 8 paragrafus értelmében, az államnak elővásárlási joga van (nincs a jsz időtartalom meghatározva, így az állam ingyen átruházza a tulajdonjogot, majd egy év múlva visszavásárolja?), ha az új tulajdonos megszegi a szerződésben foglaltakat, a MNV Zrt. polgári peres eljárást indít (újból költségek merülhetnek fel). Nos a törvény tervezettel kapcsolatban a végső konklúzió, hogy a MNV Zrt. és közvetve a magyar állampolgárok jobban járnának, ha nyilvános licitáláson hasznosítanák ezen ingatlanokat
Osztap_Bender
2023. december 21. 13:50
Tehát a "lölő féléknek" államilag felújított kastély (felügyelete, kezelése, a kurváiknak ingyen szállás, stb.) a dolgozóknak meg lóf.sz? Ideje lesz lázárt észhez téríteni, holmi kövér által gyakran emlegetett termék bemutatásával. Úgy tűnik, ez a balfasz nem találja a lovon a nem is létező féket. Viszont ha a nép állítja meg a lovat, az fájdalmas lesz a lovas számára.
szemlelo-2
2023. december 21. 11:40
"Lázár pont ezért a kíméletlen, arrogáns stílusért lett elküldve..." Azért volt ott más is. Igen gyorsan gazdagodott. De elég rövid időre volt félrerakva. Nyilván Orbánnak most ilyen agresszív végrehajtóra van szüksége. Pedig volt ára, hiszen többen azonnal lemondtak - nyilván jó okuk volt rá.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!