Rabolni akart, hogy nyaralni mehessen – helyette börtönbe fog kerülni

2023. november 22. 16:05

Harapófogóval és légfegyverrel tört rá a 80 éves asszonyra.

2023. november 22. 16:05

A Salgótarjáni Járási Ügyészség vádat emelt egy 29 éves Nógrád vármegyei férfi ellen, aki otthonában próbált meg kirabolni egy idős asszonyt. Elhatározta, hogy rablás útján szerez pénzt a nyaralására a falujában élő, 80 éves, bottal közlekedő, nehezen mozgó nőtől. Magához vett egy harapófogót, beszerzett egy működőképes légfegyvert, majd este a hátsó kertkapun át bement a sértett udvarára – jelent meg az Ügyészség honlapján.

A férfi a bejárati ajtót rögzítő láncot a harapófogóval elvágta, a szokatlan hangokra azonban a szobájában fekvő sértett felkelt és felkapcsolta a világítást.

Az asszony felismerni vélte az elkövetőt, rá is kérdezett a férfira, aki válasz helyett a légfegyver csövét az idős asszony irányába tartva pénzt követelt tőle.

Az idős nő közölte, hogy neki nincs pénze, és a fegyver csövét két kézzel megfogva megpróbálta elvenni a vádlottól. A dulakodás közben elesett, majd a földön segítségért sikított, magához vette a botját és kimenekült az utcára.

A Salgótarjáni Járási Ügyészség a férfivel szemben fegyveresen, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás kísérlete miatt emelt vádat. A férfi beismerő vallomása esetén 6 év börtönbüntetésre és 6 év közügyektől eltiltásra számíthat.

Fotó: police.hu

 

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kozmosz
2023. november 28. 23:17
A harapófogóval a helyszínen kihúznám az összes fogát.
szintetikus
2023. november 22. 19:07
nem jutott neki csok és a gazdasági fellendülésből is kimaradt kövér laca kegyeltje? XD
mreinstand-2
2023. november 22. 17:41
Kevés.
kikicsoda
2023. november 22. 17:38
"Rabolni akart, hogy nyaralni mehessen – helyette börtönbe fog kerülni" Tehát sikerült neki: Mégis csak fog nyaralni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!