Nem csitul a botrány Karácsony Gergely főtanácsadója körül

2023. november 16. 10:51

Sajtóhírek szerint akár Tordai Csaba irodájának épületét is védelmezheti az egyik baloldali politikus.

2023. november 16. 10:51
KARÁCSONY Gergely

A Mandiner olvasói emlékezhetnek: a mikroadomány-ügy kapcsán szerdán kiderült: Karácsony Gergely semmit sem árult el arról, hogy jogi főtanácsadója, Tordai Csaba milyen szerepet játszott a 99 Mozgalom Egyesület a bűncselekmény gyanúját felvető pénzgyűjtési akciójában. Erről itt írtunk korábban.

Tordai Csaba neve olvasóinknak onnan lehet ismerős, hogy ő volt Gyurcsány Ferenc egykori kormányának egyik államtitkára, egyszersmind Bajnai Gordon bizalmasa, Karácsony Gergely ügyvédje és főtanácsadója. 

Tordai irodájának épületét védelmezheti a baloldali politikus?

„A hét elején jelent meg a hír, hogy a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő árverésre bocsátja az állami tulajdonú Magyar Fejlesztési Bank (MFB) székhelyét” – idézi fel csütörtöki cikkében a Magyar Nemzet. Mint a portál rámutat: „a Magyar Fejlesztési Bank székházának lehetséges eladása már jó ideje téma. A Gazdaságfejlesztési Minisztérium azzal indokolta az eladást, hogy a bank a XXI. századi elvárásoknak megfelelő, olcsón fenntartható székházba költözhessen”. 

A lap szerint egyébként „a Nádor utca és Vécsey utca által határolt sarokházban lévő MFB-székhely olyan épületben van, ahol a 75 százalékos állami tulajdon mellett közel 12 százaléknyi önkormányzati tulajdon és 13 százalék magántulajdon teszi ki a tulajdonosok körét. Az épületben lakóingatlanok és irodák is találhatók”.

A hír érdekessége, hogy a lap szerint „a Vécsey utca 4. szám alatti társasház többségi tulajdonosának ingatlanértékesítése iránt az V. kerületben baloldalon politizáló Kovács Alex Gábor feltűnően nagy érdeklődést mutat közösségi oldalának tanúsága szerint, kritizálva, kifogásolva a lehetséges tranzakciót”.

Fotó: Képernyőkép/Kovács Alex Gábor Facebook-oldala

Kovács Alex Gábor kapcsán a Magyar Nemzet azt írja: a politikus „nemrég még az MSZP színeiben politizált, jelenleg azonban párttámogatás nélkül vált az önkormányzati kampányban Kerpel-Fronius Gábor főpolgármester-helyettes ellenfelévé, aki viszont a Momentum propagandagépezetének teljes körű támogatását élvezi”. 

A Kovács Alex Gábor érdeklődését élvező társasház kapcsán a portál továbbá rámutat: a Vécsey utca 4. szám alatt található annak a Tordai Csabának az ügyvédi irodája, ahol a napokban a lakók jelzése alapján házkutatást is tartott a Nemzeti Adó- és Vámhivatal. „Mindezek fényében felmerül a kérdés: csupán véletlen egybeesés, hogy a Karácsony Gergely főpolgármester mozgalmának állítólag mikroadományokból összegyűjtött félmilliárdos kampánytámogatását kezelő

Tordai Csaba irodájának épületét »védelmezi« Kovács Alex Gábor?”

– vetette fel a Magyar Nemzet. Hozzátéve, hogy „annak ellenére, hogy Kovács Alex Gábor gyakorta szót emel önkormányzati ingatlanértékesítések ellen, maga is rendelkezik egy V. kerületi ingatlannal, amit Belváros önkormányzatától kedvezményes áron, részletfizetéssel vásárolt meg”.

A portál teljes cikkét a témában itt olvashatja.

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alexandrosz-2
2023. november 16. 15:29
Nincs semmiféle "botrány". A zsidók a zsidó bankáraikkal kéz a kézben pénzelték a zsidó ellenzéket, miközben a vétótlan köpcös geci titkosszolgálatai, oknyomozó újságírói, szemkkilövő cigányőrei, zsidóvédő vérügyészei aludtak, vagy nácikra vadásztak. A jobboldalinak hazudott sajtó szarnál szarabb propagandistái még egy összegzést sem tudtak összehozni két éve arról, hogy mennyi pénzt toltak az ellenségeinknek a zsidó gazdáik külföldról. Letartóztatások nem voltak. Gyanúsítások nem voltak. Mindenki átratlan és a zsidó bírák még harcba se léptek a tesóik mellett. Ezért jobb lenne, ha kussolnátok cuckoldkonzi mandineres buzik!
Julismama
2023. november 16. 14:01
Ezért mennyi járhat fejenként? https://magyarnemzet.hu/belfold/2023/11/mikroadomanyok-rejtelyes-mszp-s-alairasok-karacsonyek-lefoglalt-dokumentumain-video?utm_source=hirstart%3F&utm_medium=referral&utm_campaign=hiraggregator
Temeráf
2023. november 16. 12:40
A japánoknak ott van a Sony, gyűlölik mint a szart! Nekünk is van Sony pesten úgy hívják, hogy Karác-sony őt is gyűlölik mint a szart! Bagatell négyszemű android!
lájkbajnok
2023. november 16. 11:09
„A Nádor utca és Vécsey utca által határolt sarokházban lévő MFB-székhely olyan épületben van, ahol a 75 százalékos állami tulajdon mellett közel 12 százaléknyi önkormányzati tulajdon és 13 százalék magántulajdon teszi ki a tulajdonosok körét.” Miért is kell elkótyavetyélni? Kell a Tiborcz-Orbán klánnak?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!