Merániai Viktor

2023. november 23. 11:04

Nagyon jó lenne, ha végre Orbán Viktor is egyértelműen fogalmazna.

2023. november 23. 11:04
null
Németh Péter
Németh Péter
Népszava

„A királynét megölni nem kell félnetek jó lesz... típusú választ adott Orbán Viktor arra a kérdésre, hogy el akarja-e hagyni az Uniót. Azt írta: »az uniót nem elhagyni kell, hanem megváltoztatni, és ez csak akkor lehetséges, ha Brüsszelben radikális változások lesznek!«

Kérem olvassák figyelmesen az orbáni választ, vajon egyértelmű-e ez a kijelentés? Leírja-e azt: nem, az Uniót semmiképp nem szabad elhagyni. Hanem…

Hanem... meg kell változtatni, de ez csak akkor lehetséges, ha radikális változások lesznek. Mit is jelent voltaképpen a radikális változás? Orbán eddigi politikájából levezetve kizárólag a szélsőjobb előretörését. De mi van akkor, ha ez nem következik be? Mi van akkor, ha Európa népei nem az általa kívánt utat járják, és marad minden a régiben, ahogy azt ma többen is jósolják? És vajh a magyarok akarják-e tényleg ezt a szélsőjobbos, populista utat?”

Nyitókép: MTI/Soós Lajos 

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
llnnhegyi
2023. november 24. 15:46
A Népszava főszerkesztője egy tébolyult, komenista maradvány, fostalicska. Szégyellje magát!
öcsicipő
2023. november 24. 12:18
A " nem kell félni, nem fog fájni " nagyívű kinyilatkozás nem Gyurcsány Feri igazhitű vezérűnktől való ? Szóval kedves szerkesztő...ööööö akarom mondani FŐ szerkesztő úr. A " Mi van akkor, ha Európa népei nem az általa kívánt utat járják, és marad minden a régiben, ahogy azt ma többen is jósolják? " kijelentése, így a holland választások után meg főleg, igen csak a meleg, nedves vágyálmaitokban leledzik. Nekem meg az a meglátásom, hogy a liberálisnak hazudott rendszer már összeomlott. Még lehet a vizet gereblyézni, hibáztatni Putyint, Orbánt Kínát meg mindenkit, de nyugat európában mindenképpen erőszakos lesz a következő 10 év.
bokrosbirka
2023. november 23. 21:16
Tiroli Petyának a népszárához vigyen valaki értelmező kéziszótárt, hátha megérti mi a különbség a változtatás és a kilépés között!!! ÍBár kétségeim vannak, ha nem Gyurcsótány magyarázza az internacionalizmus védőinek, akkor megért belőle valamit.
evass816
2023. november 23. 20:45
Csacsika! Nem tudod, hogy a hídon akkor kell átmenni, amikor odaérsz? Mit csinál akkor, ha nem úgy lesz, ahogy, satöbbi. Lufiházmozás. Érhetőbben: fingreszelés. És ezért kapsz fizetést! Nem mondom!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!