Magyar kocsma

2023. november 27. 09:09

És most lám: új fejezetet nyitott Orbán Viktor, tényleg a komment-műfaj legaljára szállt.

2023. november 27. 09:09
null
Németh Péter
Németh Péter
Népszava

„(...) ismerjük el, a Fidesz elnöke iskolát teremtett, valóságos verseny van a frakcióban, hogy ki tud durvábbat, sértőbbet mondani. Ebben a viadalban akadnak nehezen legyőzhetők - Kövér László és Kocsis Máté lekörözhetetlennek tűnnek. Ha nincs is szellemesség mondandójukban, de egészen biztosan ők a legdurvább, legordenárébb válaszadók. A többiek csak gyenge epigonok hozzájuk képest, de igyekeznek felzárkózni. Miáltal persze egyre durvábbá válik a politikai beszéd, gyorsan közelít, vagy már el is éri a közösségi média kommentelőinek színvonalát. (Elnézést az igényesebbektől…)

És most lám: új fejezetet nyitott Orbán Viktor, tényleg a komment-műfaj legaljára szállt,

gondolom merő szellemeskedésből. A mondat ugyan nem a parlamentben hangzott el, de hivatalos fórumon, sok-sok magyar zászlóval a háta mögött, ahogy az illik. A hódmezővásárhelyi polgármesternek üzent, a következőkkel: »Szeretünk azzal hízelegni magunknak, hogy a lovagiasság magyar erény, ezért ne feszegessük, hogyan történhetett, hogy a vásárhelyi polgármester ápolóit kijátszva eljutott Budapestre, és egyszer csak a baloldali lista élén találta magát«. Mindezt annak felvezetéseként tálalta a kongresszus résztvevői elé – a Fidesz-tábor elé –, hogy elmondhassa: az ellenzék hazaáruló.

Most nyilván eltűnődhetünk azon, hogy melyik kijelentés a durvább: a hazaárulózás vádja, vagy az elmebetegség inszinuációja. De ez nem valódi dilemma; a hazaárulózást már megszoktuk, az elmebetegségre utaló mondatokat kevésbé.”

Nyitókép: MTI/Soós Lajos 

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csendbiztos-2
2023. november 29. 10:08
O1g, csüngő hasú, stb. Ezek a visszafogott ellenzék, finomkodó poentírozásai. Német et. Bayertól szabadon, a qrva anyádat.
Ninini
2023. november 27. 16:05
"a hazaárulózást már megszoktuk, az elmebetegségre utaló mondatokat kevésbé.” Pedig épp elégszer emlegette az ellenzék Grazt, nem?
bokrosbirka
2023. november 27. 14:56
Németh elvtárs egy levizelt múlthavi népszarán toporog a körül szaros korcsmában!!
dupree
2023. november 27. 14:07
Párttitkár elvtárs, nektek orbángecizni lehet ???
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!