Lehettem volna titkosszolgálatokat felügyelő miniszter

2023. november 16. 17:46

De én inkább a kommunikációért felelős, címzetes államtitkári tisztséget választottam. Ha másképp döntök, lehet, hogy az ország sorsa másképp alakult volna.

2023. november 16. 17:46
null
Havas Henrik
Havas Henrik
Facebook

„SZŐNYEG- ÉS KÁRPITTISZTÍTÓK AKCIÓBAN
Az Ágnes azt mondja, hogy a Nagy Józsi-féle interjúban került szóba a lehallgatás. Említettem, hogy felvették, és Antall Józsefnek átadták annak a beszélgetésnek a leiratát, amelyet a Kisgazdák parlamenti, frakcióvezetői szobájában folytattunk. (Torgyán Józsi bácsi akkor készült miniszterelnöknek, és rá akart beszélni, hogy legyek tájékoztatási miniszter. Én hülye, csak röhögtem. Antall szerint határozottan vissza kellett volna utasítanom ezt az undorító ajánlatot.) 
Egy budai étteremben mondta el nekem egy volt titkosszolgálati tiszt, hogy egykori kollégája magánnyomozói irodája készítette a felvételt, és még azt is elmondta, hogy ez az iroda működteti azt a céget, amely a Parlamentben a szőnyegeket és a kárpitokat tisztítja. Ettől az úrtól kaptam egy névjegyet azzal, hogy ha szakmai segítségre van szükségem, bátran hívhatom. 

Mit ád isten, pár nap múlva, éjszaka beletörtem a kulcsot az egyik lakásunk zárjába. Éjjel egy óra körül hívtam az említett urat, félórán belül megállt a ház előtt egy rohadt nagy terepjáró, és perceken belül -tisztára, mint a filmekben- egy ember ott guggolt az ajtónk előtt. A zárat egy homlokára erősített lámpával világította meg, és valamilyen varrótű-szerű szerszámmal piszkálta, miközben a másik titkos emberrel arról beszélgettek, hogy igazából nem bemenni nehéz, hanem sokszor kijönni. Mindjárt meg is emlékeztek arról a két kollégájukról, akik bementek az angol követségre, de valószínűleg a kéményen keresztül távoztak.  
Ami az utóbbi évek fejleményeit illeti, amikor feljelentést tettem, hogy feltörték a laptopomat, és nyilván az engedélyem nélkül hoztak nyilvánosságra felvételeket, a rendőrség két nap múlva levélben értesített, hogy eredménytelen volt a nyomozás, ezért lezárják az ügyet. Lehet, hogy megint a kárpit- és szőnyegtisztítók akcióztak?   

Végezetül még annyit, hogy 1995-ben, amikor Horn Gyula kormányzati tisztséget kínált, lehettem volna titkosszolgálatokat felügyelő miniszter, de én inkább a kommunikációért felelős, címzetes államtitkári tisztséget választottam. Ha másképp döntök, lehet, hogy az ország sorsa másképp alakult volna. Én mosolygok, Ágnes röhög.”

Nyitókép: képernyőmentés

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 95 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
LeProfi
2023. december 14. 15:08
Vagy vadakat terelő juhász...
blanconegro
2023. november 20. 15:06
Be is baszott volna a világnak.
Ma is bukik a Zorbán...
2023. november 20. 14:44
Nárcisztikus személyiségzavar.
Stingary76
2023. november 19. 10:59
Hülye voltál, az is maradtál Henrik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!