Lázár az ország-, és vármegyebérletekről: Hárommillió bérletet adtunk el, a tömegközlekedésre szüksége van az embereknek, és az olcsó jegy iránt van érdeklődés

2023. november 08. 07:53

A miniszter kérdésre válaszolva arra is kitért, milyen kötöttpályás felújításokat tervez a kormány.

2023. november 08. 07:53

Lázár János építési és közlekedési miniszter az RTL Híradónak nyilatkozva elmondta: a kormány jövőre belekezd a legfontosabb vasúti hálózatok újjáépítésébe, illetve a járműpark felújítását is megindítja.

Azonban mint aláhúzta: még a legsürgetőbb újjáépítések elvégzéséhez is évekre lesz szükség. Lázár kérdésre válaszolva leszögezte: gyermeke és ő is jár vonattal, busszal, ismeri azok helyzetét. Valamint elmondta: a teljes budapesti HÉV-hálózatot felújítását is megindítják a következő években.

Az ország-, és vármgyebérletekről

A vármegyebérletekről szólva a tárcavezető elmondta: „Magyarország a legnagyobb zöldpolitikai fordulatot azzal hajtotta végre az elmúlt esztendőkben, hogy hárommillió honfitársunk számára ország-, és vármegyebérletet biztosított.

Hárommillió bérletet adtunk el, ez azt jelenti, hogy a tömegközlekedésre szüksége van az embereknek, és az olcsó jegy iránt van érdeklődés”

– szögezte le Lázár János

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

Nyitókép: RTL.hu

 

 

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Uztu
2023. november 08. 08:45
Szeritem jó ötlet a megyebérlet, de félok rossz a kivitelzése
coyote-0
2023. november 08. 08:38
"Lázár János építési és közlekedési miniszter az RTL Híradónak nyilatkozva elmondta: a kormány jövőre belekezd a legfontosabb vasúti hálózatok újjáépítésébe" Majd ha Miskolc-BP Keleti viszonylatban kb TGV szintű vonatok járnak, akkor majd esetleg leteszem a kocsit. Addig nem versenyképes személykocsival szemben.
alphaville
2023. november 08. 08:19
Az nem lehet, a művelt ellenzék megmondta az elején, hogy ez egy hülyeség.
vapepe
2023. november 08. 08:14
Felültetném a mizsei "gyorsra" (30km/órás zötyögő), azután utána mondja, hogy a pesti héveket kell felújítani.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!