Vesztegetéssel vádolja V. Naszályi Mártát a neves cukrászda tulajdonosa, a balos polgármester tagad

2023. október 09. 12:07

Szamos Miklós állítja, a kerületvezető védelmi ajánlatot tett neki.

2023. október 09. 12:07
null

Az Index interjút készített Szamos Miklóssal, a Budavárban üzemelő Ruszwurmot és Korona cukrászdát üzemeltető Kft. tulajdonosával, aki arról beszélt, hogy még a '19-es önkormányzati választásokat megelőzően felajánlotta számára, amennyiben megtörténik az anyagi támogatás, olyan szerződést kap, hogy ne lehessen a cukrászdát kitúrni. 

Az ajánlat két cukrászdát érintett: a Koronát és a Ruszwurmot”

– fogalmazott Szamos, aki szerint napjainkban elüldöznek történelmi tulajdonosokat, hogy olyanok kapják meg a frekventált területet, akik a helyi budapesti erőkkel jó viszonyban állnak. 

Szamos szerint már több mint egy évtizede vívja csatáit az aktuális vezetésekkel, akik meg akarták szerezni a helyét, állítása szerint V. Naszályi Márta alatt csúcsosodtak ki a problémák. 

A polgármester azt is hangsúlyozta: ha nem történik meg a támogatás, akkor nem véd meg. Tehát védelmi pénzt kért” 

– mondta az Indexnek Szamos Miklós, majd azzal folytatta, V. Naszályi megígérte neki, amennyiben támogatja a kampányát, akkor csak sok százmillió forintért lehet elvenni tőle a cukrászdákat. „Erre azt mondtam neki, hogy nekem elég, ha a törvényeket betartják és tiszteletben tartják a tulajdonjogokat” – közölte Szamos Miklós. 

-
A budavári Ruszwurm cukrászda és kávézó belülről. MTI Fotó: Nándorfi Máté

A felek közötti ügyeket már az ügyészség is vizsgálja és a vádhatósági dokumentumokban szerepel az is, miszerint V. Naszályi Márta az önkormányzati választások előtt néhány hónappal kampányának támogatásáról érdeklődött.

Amit tudnak, tagadnak

Az Index megkereste az I. kerület vezetését, amely válaszában kiemelte, hogy a Budavári Önkormányzat a Ruszwurm Kft. több tulajdonosa közül senkivel nem áll elszámolási vitában. 

„Magával a Ruszwurm Kft.-vel szemben bíróságok által jogerős ítélettel elbírált jogvitája volt a Budavári Önkormányzatnak amiatt, hogy a cég által az önkormányzattól bérelt, összesen 3 helyiség bérleti szerződése 2015-ben megszűnt, azonban a Ruszwurm Kft. az üzlethelyiségeket nem szolgáltatta vissza az önkormányzat részére” – írta válaszában az önkormányzat, majd azzal folytatták, „tekintettel arra, hogy a cég a számára kedvezőtlen kimenetelű jogerős bírósági ítéletek alapján sem adta vissza a Budavári Önkormányzat részére az üzlethelyiségeket, és az önkormányzatnak megítélt több százmillió forint összegű használati díjat sem fizette meg, így ezek érvényesítése érdekében végrehajtási eljárás van folyamatban. V. Naszályi Márta polgármester nem kért, és nem kapott anyagi támogatást Szamos úrtól. Ez nyilvános kampányszámláján is ellenőrizhető”.

V. Naszályi Márta a cikk megjelenése után egy hosszú Facebook-posztban azt írta, hogy a cikkből egy szó sem igaz. Szerinte Szamos „problémája éppen az, hogy nem kap különleges elbánást, közpénzből kedvezményeket a kerülettől”.

Mióta én vagyok a polgármester, azóta ugyanis az uram-bátyám rendszert felszámoltuk”

– írta V. Naszályi, majd azt írta, az ügyben feljelentést tesz rágalmazás miatt. 

Ezt is ajánljuk a témában

Az ügyben mi is kerestük az önkormányzatot, amennyiben válaszolnak, frissítjük a cikkünket. 

Nyitókép:MTI/Illyés Tibor

 

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Roadkill
2023. október 09. 20:06
Hát nem szereti a marcipánt, na!
nempolitizalok-0
2023. október 09. 18:21
Ennél jobban már csak egy pedofil libsin lepődtem volna meg:D
nempolitizalok-0
2023. október 09. 18:20
Korrupt bolsi. Hát én annyira meglepődtem.
Perczel Éva
2023. október 09. 16:34
V.Naszály védelmi mi pénzt szed, miközben jóságos, dagi nagymama álcát használ? Nem semmi produkció!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!