Nem Krasznahorkai, nem Nádas – ő az új irodalmi Nobel-díjas

2023. október 05. 13:06

Idén két magyar is az esélyesek között szerepelt.

2023. október 05. 13:06

Nagyon komoly várakozás előzte meg az irodalmi Nobel-díj csütörtöki kihirdetését, hiszen két magyar is az esélyesek között szerepelt. Krasznahorkai László, valamint Nádas Pétert egyaránt esélyesek voltak a Nobel-díjra.

Jon Fosse nyerte idén az irodalmi Nobel-díjat.

Az irodalmi Nobel-díjról a Svéd Akadémia tagjai döntenek. Az elismerés történetében eddig csak egyszer díjaztak magyar szerzőt: 2002-ben Kertész Imre nyerte el a díjat Sorstalanság című művével. 

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: JESSICA GOW / TT NEWS AGENCY / TT NEWS AGENCY VIA AFP

 

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
elfújta az ellenszél
2023. október 05. 19:56
Ez a Foss írja a trendis cikkeket? Biztos a neve miatt díjazták
Vucli Tóbiás
2023. október 05. 18:35
Pedig a magyargyűlölet tantuszát bedobták a megfelelő perselyekbe. Mindketten.
SzkeptiKUSS
2023. október 05. 17:18
Szinte biztos voltam benne, hogy nem kapunk harmadikat. Egy kis országból egy évben 3 magyar a világot "felrobbantotta" volna.
Ez D-dúr és e-moll
2023. október 05. 16:10
"Zolotarjov ---> Ez D-dúr és e-moll 2023. október 05. 15:39 A maszop szavazók egy része a DK-nál, más része a Jobbiknál landolt. De bárhol is voltak, vannak, előszeretettel csúti cigányoznak" Nem jön ki a matek! :-) 2006-ban volt 2,8 millió MSZP-SZDSZ-es szavazó és szűken 2 millió Fidesz-szavazó. 2022-ben 3 millió felett a Fidesz-szavazó és 2 millió alatt az Ellenzék. Akárhogy osztjuk-szorozzuk, hozzáadjuk azt az egy-kétszáz ezer MDF-est, akkor is legalább vagy félmillió maszoposnak kell ma lennie a Fidesz soraiban (és olyan is!). Az SZDSZ-esek a DK-hoz csapódtak, Gyurcsány erősen rá is játszik erre, a nemzeti radikálisok és megkeresik mindig a maguk aktuális pártját, de a maszoposok megtalálták maguknak Orbánt Kádár-pótlékként és úgy belé szerettek, mint 1990 óta senkibe, még Gyurcsány sem jelentett nekik ennyit. (Egyébként pedig: a csuticigányozás az nem prolitempó, hanem belpesti szadeszes találmány, az elmúlt 150-ben már sokszor elővették ezt és mindig ugyanúgy.)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!