Kepes András is előbújt, és azonnal megtámadta a kormányt

2023. október 11. 17:17

Nem gondolnám, hogy sokunknak jutna eszébe a magyarságot a maláriához hasonlítani.

2023. október 11. 17:17
Csépányi Balázs
Csépányi Balázs
Magyar Nemzet

„Nagyon úgy tűnik, hogy nagy a baj az ellenzéki térfélen. Valószínűleg összedugták a fejüket a baloldalon, hogy valamit ki kell találni, mert különben újabb bukás lesz a vége. Ezért látva azt, hogy az úgymond új generációs baloldali megmondóemberek (Pankotai Lili, Fluor, NoÁr,  Nagy Ervin, Nagy Zsolt) nem képesek megszólítani, mozgósítani a szavazóikat, visszanyúltak a régi jól bevált elvtársaikhoz. Ezért kerül elő az internet adta lehetőségeket kihasználva hétről hétre Bródy, Koncz, Havas, Friderikusz, Juszt, Para-Kovács és a többiek. Most is egy ilyen harcedzett régi motorost húztak elő a mára ütött-kopott liberális kalapból. 

Kepes András író, egykori tévés volt a Telex Most jövök című műsorának vendége, ahol sok mindenről beszélgettek, az egész életpályája és természetesen az új kötete is szóba került. Fábián Tamás, a Telex újságírója azonban nem tévesztette szem elől a valódi célt, a kormány valamilyen formában megvalósuló ekézését, ezért addig forgatta a beszélgetés kerekét, amíg Kepes az alábbiakat ki nem mondta:

»A Kádár-rendszerben intelligensebb vezetői voltak az állami médiának, a jelenlegi hatalmat kizárólag a saját zsebe érdekli, az emberekből kinevelték a szolidaritást, a társadalmat pedig apátia és reménytelenség jellemzi.«

Kepes 1980-tól a Magyar Televízió akkor induló kulturális hetilapjának, a Stúdió ’80-nak alapító főszerkesztő-helyettese és egyik műsorvezetője volt. Nem is mondhatott mást, csak ami a sajátja és a szívéből jön, hiszen megtapasztalta a langymeleg kádári ölelést, ami a köztévét akkoriban jellemezte. Ezt a korszakot sírja vissza a többi balos megmondóember is. Az egykori műsorvezető körmönfontan, utalva a mostani helyzetre, elmondta azt is, hogy addig marad a Metropolitan Egyetemen, amíg elmondhatja, mit gondol a világról. Mintha komolyan jelen lenne nap mint nap a veszélye annak, hogy ebben őt meg akarnák akadályozni. 

De a legmeglepőbb a beszélgetésben az volt, amikor a magyarság kérdése került szóba:

»Ott kell élni, ahol az ember a legjobban fel tudja idegesíteni magát. A magyarság olyan, mint a malária, ha egyszer bekerül az ember vérébe, ott is marad« – mondta Kepes.

Szép dolog, ha valaki szereti a hazáját. Azt azonban nem gondolnám, hogy sokunknak jutna eszébe a magyarságot a maláriához hasonlítani. Sok minden eszünkbe jut, ha a magyarság szóba kerül, de az Anopheles szúnyog nőstényei által terjesztett paraziták okozta betegség nem.

Ki így, ki úgy.”

Nyitókép: Képernyőfotó

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Genusnextgen
2023. október 12. 23:50
"Nem gondolnám, hogy sokunknak jutna eszébe a magyarságot a maláriához hasonlítani.: Engedd el Bazsi, ezt te akkor sem fognád fel, ha 150 évig élnél Buksikám. A genetikailag alattvalóknak nem megy.
blanconegro
2023. október 12. 12:11
Kurva anyád.
tizennyolcfok
2023. október 12. 09:29
felháborító, hogy vannak olyanok, akik tiszta szívből rühellenek és undorodnak a fideszes fajtádtól, mi csépányi? hát mi a gond? te is tök jól megélsz ebből a színvonaltalan köpködésből, mi? anyád retkes picsáját, te propagandista majom.
lhotx
2023. október 12. 07:45
Ja, és csak „megfelelő” vér kérdése, hogy az ember védett legyen a maláriával szemben. Meg holmi magyarság ellen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!