Íme, az autósokat üldöző Karácsony lebukásai

2023. október 13. 09:15

A főpolgármester a tömegközlekedést népszerűsíti, de azért autóba ül, ha úgy kényelmesebb.

2023. október 13. 09:15
Baranya Róbert
Baranya Róbert

Épp négy évvel ezelőtt, 2019. október 13-án nyerte meg Tarlós Istvánnal szemben a főpolgármester-választást Karácsony Gergely. Ennek apropóján a Mandiner az évfordulót az egykori ígéretekkel való szembesítéssel és értékeléssel „ünnepli”.

*

Se szeri, se száma azoknak az eseteknek, amikor az autósokat folyamatosan üldöző, a tömegközlekedést vagy a biciklizést népszerűsítő Karácsony Gergely lebukott azzal, hogy munkába vagy valamilyen politikai eseményre igyekezve autóba pattant. Megválasztása óta gyakorlatilag minden évben volt olyan eset, amikor rajtakapták, de nem elég az autóhasználat, ez nem egy esetben szabálytalankodással is járt.

Már egy hónappal megválasztása után kiderült, hogy minden reggel szolgálati kocsi érkezik érte zuglói otthonához. Ahogy a Ripost cikkéből kiderül, a hét minden napján reggel negyed nyolc körül vette fel őt a sofőr, aki az ott lakókkal is többször konfliktusba keveredett, miután egy ideig a közeli ház gépkocsi-bejárója elé állt, akadályozva a ki és behaladást.

Emlékezetes eset volt, amikor tavaly decemberben megint csak a tömegközlekedést népszerűsítő és az autók Lánchídról való kitiltása mellett kampányoló Karácsonyt ismét lebukott a PR-akciója után. A főpolgármester hatvan autót vezényelt ki a hídra, hogy érzékeltesse a környezetszennyezést, majd buszra szállva elkészítette a PR- fotókat. 

Miután azonban véget ért a látványos akció, megint inkább autóba ült, minthogy tovább tömegközlekedjen. 

Idén májusban Karácsony felháborodott posztot közölt a Lánchíd-i autós közlekedés kapcsán Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter szavaira reagálva, amely szerint nem kellene kitiltani a kocsikat a hídról.

Mint írtaNa, ennyivel is beljebb vagyunk. Kiderült, mi a fontos a kormánynak a Lánchíd kapcsán. Na mi? Saját maguk. Meg az állami autóik. Nem Budapest, nem Magyarország büszkesége, nem a város jövője, nem az itt élők, dehogy. Csakis a saját kényelmük. Hogy nem sül le a bőr…
Azt is írta, hogy „Itt lenne az ideje, hogy egy kicsit kiszálljanak az állami autókból, lélegezzenek nagyot, nézzenek körül és vegyék például észre a budapesti közösségi közlekedést. Nagyot fognak csodálkozni.”

Majd ezek után tíz nappal, sofőrrel és autóval megérkezett a 3-as metró felújított szakaszának átadására a Nagyvárad térre. 

Mindezt úgy, hogy a Deák térről mindössze négy megállót kellett volna megtennie metróval, hogy eljusson a célállomásra. 

Ráadásul, ahogy a Metropol kiszúrta, korábbi elektromos autóját is egy dízel Volkswagenre cserélte. 

Legutóbb pedig a szeptemberi, autómentes hétvégén sikerült nevetségessé tennie magát, amikor – miközben a villamoson előtt egy pár fotót – megint csak autóba ült, hogy a rendezvények között kocsival közlekedjen. Karácsony a Főpolgármesteri Hivatal magyarázata szerint egy kisebb térsérülés miatt nem biciklivel közlekedett, 

de arra nincs válasz, hogy akkor miért nem a tömegközlekedést választotta. 

Az autózgatás mellett a főpolgármestert és sofőrjét nem egyszer kapták rajta szabálytalankodáson is. 

2022 januárjában az egyik kampányrendezvényre igyekvő főpolgármester sofőrjének sikerült a mozgáskorlátozottaknak fenntartott helyre parkolnia, míg tavaly januárban arra derült fény, hogy már nem először közlekedett a buszsávban a főpolgármesteri autó az Erzsébet hídon. 


 

 

 

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
atti64
2024. január 11. 11:11
FASSZOPO KARÁCSONY!!!!!!!!!!!!!!!!
Fed74
2023. október 14. 08:45
A fideszes csicska kurva anyádat Baranya! A tolvaj cigány gazdád lebukásait mikor adod elő köcsög? Mennyi az infláció ártány szopó? Ja!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Zolt
2023. október 14. 05:57
Érdekes hozzászólások. "Elege van a bidapesieknek az irdatlan autótengerből" "Vagy épp a biciklizést nagyban támogató kiderül nem szereti a biciklit" 1. Ha nem lenne jármű ,nem lenne Budapest.Nem lenne munkahely. 2Igen az én kutyám a legszebb neki kijár a bringa helyett sofőr stb. hisz mig az én kölköm csak 5-10 kmt kocsikázik a az ellenfél több szaz,vagy ezer kilométereket repülget...:) Elvileg ,ha azt nézzük mi a fenének oda villamos ahol troli is járhatna.Hangosabb nehezebb. Nem egy olyan hidat kell korlatozni ami a közlekedést elősegíti,hanem ha igény van rá építeni kell direkt sétáló hidat.(Az meg szánalmas amikor még szavazásra nem jogosultat elfogadnnak szavazásra jogosultként) Talán a zöld hullám ,utak egyiranyúsitásával,ahol csak esetleg tömegközlekedési eszköz lehet kétirányú,gyorsabb így környezetbarátabb közlekedés lehetne.De ilyen nem jut eszébe a balloldalnak,mert mint tudjuk a káosz a létük,amit elvileg próbállnai rátolni ez ellenfelükre) Zavarosba peca Szerintem
need-info
2023. október 13. 12:04
Ilyen azok is, akik megválasztották...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!