Friss jogosítvánnyal előzött, óriási balesetet okozott (VIDEÓ)

2023. október 05. 16:16

A félelmetes manőverről felvétel is készült.

2023. október 05. 16:16

Szabálytalanul előzött személygépkocsijával Zalaszentiván irányából Zalaegerszeg felé közlekedve 2023 júniusának egyik délutánján az a friss jogosítvánnyal rendelkező fiatalember, aki miután lesodorta az úttestről az előtte haladó autóst, megállás nélkül haladt tovább – írta meg az Ügyészség.

A Zalaegerszegi Járási Ügyészség vádirata szerint a fiatalkorú, zalaszentiváni férfi testvérét szállította utasként, amikor fenti, egyenes útszakaszon személygépkocsijával utolérte az előtte, vele azonos irányban szabályosan közlekedő autót, melyet egy nő vezetett. A vádlott a menetiránya szerinti bal oldali sávba áttérve, az előtte körülbelül 85 km/h sebességgel haladó személygépkocsi előzésébe kezdett.

A manőver során a férfi figyelmetlensége, és vezetői rutintalansága miatt az előzés befejezésekor úgy tért vissza a menetiránya szerinti jobb oldali forgalmi sávba, hogy nem tartott kellő távolságot a megelőzött személygépkocsitól, melynek sofőrje

az ütközés elkerülése érdekében gépkocsiját hirtelen, enyhén megfékezte és jobbra kormányozta.

Ennek során elveszítette uralmát a jármű felett, és megpördülve letért az úttestről, miközben a jobb oldali hátsó részével egy betonoszlopnak ütközött.

A vádlott a baleset helyszínén nem állt meg. A Zalaegerszegi Járási Ügyészség a többszörös KRESZ szabályt szegő férfivel szemben cserbenhagyás vétsége miatt emelt vádat.

A felvételen a sértett gépjárműjének fedélzeti kamerájával rögzített cselekmény látható.

Nyitókép: Képernyőfotó / Youtube

 

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2023. december 08. 23:36
Nem hiszem, hogy a friss jogosítvány lenne probléma. A friss jogosítványosok - már a vezetésre alkalmasak - sokkal jobban figyelnek, mint a már régóta vezető magukat tapasztaltnak és profinak gondoló rutinból vezetők. Én friss jogosítvánnyal csak akkor előztem, ha nagyon tiszta helyzet volt és lassú teherautókat, traktorokat meg buszokat kellett. Amikor muszáj volt. 85 km/h-val haladó személyautót eszembe nem jutott megelőzni, mert minek. Csak felesleges kockázat számottevő értelem nélkül.
stones1963
2023. október 06. 07:01
A nő is biztosan sokat nézte a tükröket,hogy mi a fasz van körülötte... mind a kettő egy balfasz!
Sanyikám
2023. október 05. 19:18
12 hónapig, csakis felügyelet mellett az anyós ülésen lenne szabad vezetniük a friss jogsisoknak!
akkor ki
2023. október 05. 18:47
Annyi ügyes van, de annyi!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!