Erdő Péter ismét Ferenc pápánál járt, nem ment üres kézzel

2023. október 02. 09:39

Magyar püspöki delegációt fogadott magánkihallgatáson a Szentatya a Vatikánban.

2023. október 02. 09:39

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia küldöttségét 2023. október 2-án reggel magánkihallgatáson fogadta Ferenc pápa – közölte a Mandinerrel a püsköki kar sajtószolgálata.

Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek, Veres András győri megyéspüspök, az MKPK elnöke, Kocsis Fülöp hajdúdorogi érsek, metropolita és Tóth Tamás, az MKPK titkára, a Szentatya áprilisi magyarországi látogatásának általános koordinátora

a „Magyar Katolikus Egyház, a püspökök, a papság és a hívek nevében köszönetüket fejezték ki a Szentatyának a háromnapos apostoli útért, a kapott tanításért és kegyelmekért”.

A küldöttség nem ment üres kézzel a Vatikánba, egy különleges, a Szentatya számára egyetlen példányban készült, fehér, bőr kötésű kötetet ajándékozott a Szentatyának, amely a pápa Magyarországon elhangzott beszédeit tartalmazta öt (olasz, angol, német, spanyol és magyar) nyelven. Mint ismeretes, a pápa Budapesten elhangzott beszédei magyarul már megjelentek, azonban a püspöki kar megbízásából az elhangzott beszédek szövegei hamarosan elérhetőek lesznek nyomtatásban további négy nyelven is.

Erdő Pétert 2021-ben is fogadta már magánkihallgatáson a katolikus egyházfő.

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitóképünk illusztráció, fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

 

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alexandrosz-2
2023. október 02. 17:06
A mahyváradi rabbi unokája jól megérti mahát a libsi ellenpápával. Mindketten a sátán fattyai.
Mandiner444hu
2023. október 02. 12:54
Járása meg a nézése
Mandiner444hu
2023. október 02. 11:52
A végén tényleg ez az Erdős gyerök lesz a következő pápa. Mondjuk a mostani antikrisztusi időket szemlélve Péternek fogják nevezni az utolsó pápát a Malakiás jövendölés szerint.
Palatin
2023. október 02. 11:19
Erdö Péter lesz a következö pápa.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!