Üzenet a svédeknek

2023. szeptember 13. 17:47

Hadd kezdjem az egészet néhány Kohán Mátyás-idézettel, aki remek írást tett közzé Gulyás Mártonnak címezve.

2023. szeptember 13. 17:47
BAYER Zsolt
Bayer Zsolt
Bayer Zsolt
Magyar Nemzet

Hadd kezdjem az egészet néhány Kohán Mátyás-idézettel, aki remek írást tett közzé Gulyás Mártonnak címezve.

És akkor az idézetek: »Semmi, de semmi oka nincs egy magyarnak a külföld fülébe nyafogni, rimánkodni és hazát árulni. Erre bárki rájön, aki szétnéz a világon egy kicsit, esetleg úgy fordítva szemének tengelyét, hogy valamit a schengeni övezeten kívülről is lásson. Ezért az, hogy az európai nemzetek közül egyedüliként minálunk népszokás a haza külföldi árulása, aranyérmet ér az ostobaságolimpián, nem sokkal megelőzve a brexitet és az ukrán külpolitika elmúlt harminckét évét. A hazát a külföldnek mocskolni nem helyzetfüggően ostobaság, hanem ab ovo, mindig. Ehhez képest egy ilyen felkérésre idehaza pillanatok alatt ráugrik hazánk vezető közéleti YouTube-csatornájának egyes számú arca, akinek köszönhetően ma a svéd középiskolások társadalomismeret-órán már tudományos tényként véshetik évtizedekre a fejükbe: Magyarország megsérti a demokratikus értékeket«. 

Ennyi. Ez tökéletes – és végtelenül naiv. Ugyanis a Gulyás Márton-féle lelkület valamiképpen örök és állandó és kipusztíthatatlan ebben az országban. Félreértés ne essék: nekem sincs semmiféle magyarázatom a miértre, de ez így volt szinte mindig. Az emigrációba kényszerült hazai kommunisták pedig pont azon a hangon szóltak a »hazájukról«, mint ezek a maiak.

De ennek a lemeznek két oldala van ám, s a másikon a svédek acsarkodnak, aljasul, pofátlanul, hitványul. A svédek, akik valamilyen érthetetlen oknál fogva szükségét érzik, hogy össze-vissza hazudozzanak Magyarországról – s ez az eredeti szándék éppen olyan felháborító és tolerálhatatlan, mint az a tény, hogy ehhez a becstelenséghez azonnal találnak idehaza készséges sameszokat, mamelukokat, farizeusokat és kufárokat.

Mit akarnak a svédek? Miről szól ez az egész undorító kampány? Mi a végcél, s mit várnak attól, hogy igazi, tőrőlmetszett gazemberként viszonyulnak hozzánk? Nem tudom. És ha mélyebben belegondolok, nem is érdekel. Teszek rá, s kissé szomorúan nézem tovább, miképpen teszik tönkre a hazájukat az idióta politikájukkal, mindössze annyi történik, hogy a szomorúságom intenzitása meredeken csökken. De egyvalamiben egészen biztos vagyok, s ezt nyomatékosan kérem is a döntéshozóktól: ameddig ez a szemét, aljas »oktató« filmecske forgalomban marad Svédországban, addig senkinek eszébe ne jusson megszavazni Svédország NATO-tagságát.”

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: MTI/Bruzák Noémi

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 180 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ergit
2023. szeptember 15. 07:07
Tommaso 2023. szeptember 14. 20:07 Aki a hazánk katonai biztonságának erősödését gátolja, az a nemzet ellensége. Orbán gátolja , hogy a hazánk biztonságát szavatoló NATO ( a svéd hadsereggel ) még erősebb legyen.... És mi értelme van egy olyan népet beengedni a NATO-ba, aminek magyargyűlölő vezetése van? Mi a garancia, hogy tényleg, KÉSLEKEDÉS NÉLKÜL fog segíteni nekünk, ha minket támadás ér? NINCS ERRE SEMMILYEN GARANCIA!! ÚGY FOGJÁK HÚZNI AZ IDŐT, HA A KATONAI VAGY BÁRMILYEN SEGÍTSÉGRŐL LESZ SZÓ, AMI NEM ÜTKÖZIK A NATO SZERZŐDÉS EGYIK TÉTELÉBE SEM!
Ergit
2023. szeptember 15. 07:01
Az édes kevés, hogy ez a szemét oktató filmecske kikerüljön a svéd közéletből, EGY olyan filmet kell mindenhol a svédeknek levetíteniük, ami Magyarország valós képét mutatja be!!!! És ha azt már mindenki látta a svédeknél, akkor mégegyszer levetíteni mindenhol, csakhogy rögzüljenek a helyes benyomások, valamint alkossanak törvényt a svédek arra nézvést, hogy nem használhatnak fel semmilyen olyan filmet Magyarországról, amit a Parlament jóvá nem hagy, na ekkor elgondolkodhatunk, hogy a svédek NATO tagok legyenek-e!
Tommaso
2023. szeptember 14. 20:07
Aki a hazánk katonai biztonságának erősödését gátolja, az a nemzet ellensége. Orbán gátolja , hogy a hazánk biztonságát szavatoló NATO ( a svéd hadsereggel ) még erősebb legyen. Orbán orosz érdekeket képvisel, nem magyar érdekeket. A NATO nem-erősödése ui orosz érdek., Orbán vajon miért teszi ezt? Ennyire gyűlöli a magyarokat? Pedig a felesége magyar. Ki érti ezt?
galancza-2
2023. szeptember 14. 19:18
Zsolti! Le vannak szarva svédek! Szólj a Csák Janinak, meg a Siminek hogy ne handabandázzanak, hanem b@sszanak oda a kultúrpatkányoknak. És bocsánatot kérek a patkányoktól. Zsolti Az rendben hogy legfelsőszinten nem lehet, de ba@szd meg középszinen igenis.............
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!