Külügyi szóvivő: Magyarország nem tudja támogatni Ukrajna uniós csatlakozását

2023. szeptember 03. 10:29

Paczolay Máté kijelentette, a munkácsi gimnáziumban történtek ellentétesek a kétoldalú megállapodásokkal.

2023. szeptember 03. 10:29

Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója is foglalkozott X közösségi oldalán azzal a felháborító hírrel, hogy a kárpátaljai Munkácson, a II. Rákóczi Ferenc Gimnázium évnyitó ünnepségén betiltották a magyar himnusz éneklését, és a magyar zászlót sem helyezhették ki.

Idézte Paczolay Máté külügyi szóvivőt, aki kijelentette, hogy 

ez az intézkedés ellentétes a kétoldalú megállapodásokkal, a Velencei Bizottság határozataival, 

valamint más nyelvi és kisebbségi chartákkal. „Ezért Magyarország nem tudja támogatni Ukrajna uniós csatlakozását” – szögezte le a szóvivő.

A vonatkozó bejegyzést alább tekinthetik meg:

Ahogy arról a Mandiner is beszámolt, ukrán vezetőt neveztek ki a Munkácsi II. Rákóczi Ferenc Középiskola élére, most pedig a kinevezett igazgató és helytettese ukránosítani akarja a magyar középiskolát.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: szentkoronaradio.com

Összesen 87 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sulammit
2023. szeptember 04. 19:12
Mi van, ha mégis elkezdik énekelni a magyar Himnuszt? Együtt az egész iskola. Kivágnak mindenkit, vagy mi? Azért én megpróbáltam volna. Állampolgári engedetlenség. És akkor mi van? Na bumm!
Gonella
2023. szeptember 03. 17:33
semmilyen támogatást sem az iskolára, az ottani magyarokat kell közvetlenül támogatni!
alenka
2023. szeptember 03. 15:53
Aki észnél van és agyzabáló amőba nélkül gondolkozik,tudja, hogy Ukrajna világháborút provokál....ez a nácik célja... Én magam a mentalitasuk miatt utálom ezt a mocskos naciót ( vagy mi is)....bárki megvethet érte,akkor us azt vallom: hadd hulljon a férgese ....
altercat1
2023. szeptember 03. 14:34
Minden ukrán szarházit, aki ebben benne volt, kitiltani az eu-ból!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!