Kötcsei körmenet

2023. szeptember 14. 19:54

Politikai ideológiaként Magyarországon sikeresebb a kereszténység, mint a hétköznapi életet meghatározó vallásként.

2023. szeptember 14. 19:54
Dobszay János
Dobszay János
HVG

„Mit keresett Erdő Péter bíboros a kötcsei találkozón? – Egy nyilvánvalóan politikai, zártkörű rendezvényen egy egyházi vezető már a jelenlétével is állást foglal. És ebben az esetben az ráadásul csak a legkevesebb, hogy szentestíti azt a hazugságot, hogy »polgári« találkozónak nevezhető az, ahová csak egyetlen párt elkötelezett hívei nyernek bebocsátást, és amelynek vállaltan is az a célja, hogy ott a pártelnök-kormányfő politikai eligazítást adjon. Más megfogalmazásban: nem polgár az a – nevezzük bárhogyan is – ember/választó/istenhívő, aki az ellenzéki pártok valamelyikével (vagy egyikkel sem) szimpatizál.

Erdő Péter minapi kötcsézésével deklarálta, hogy a mai magyar katolikus klérus letette voksát az állampárt és személyesen Orbán Viktor mellett. Ami egyfajta útmutatás is a hívek számára, hogy hol a helyük, mit gondolnak róluk püspökeik, ha nem követik a »vonalat.«”

Kapcsolódó vélemény

Gusztos István

Hírklikk

Idézőjel

Csak azt tette, amit börtönlátogató papok tesznek.

Nyitókép: Facebook


 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2023. szeptember 16. 19:39
Emlékeztek? Csuhások,térdre,imára…
tapir32
2023. szeptember 15. 13:45
Gyurcsány és DK a nép ellensége! A magyar nép ellensége az aki, azért lobbizik, hogy Magyarország ne, vagy csak késve kapjon a EU alapokból pénzt. Az EU-s pénzekből magyar embereknek lesz munkája, lehetősége, pénze. Az EU-s pénzeket meghatározott célra adják az országnak és nyílt pályázatok útján lehet elnyerni azokat. Mindegy, hogy baloldali vagy jobboldali vállalkozások nyerik el. Magyarország gyarapodik, fejlődik általuk.
tapir32
2023. szeptember 15. 13:21
„A DK-s retrórákosista élcsapat aknamunkája általuk bevallottan ott van minden ki nem fizetett euróban, a boltban drágábban megvásárolt termékben, a rezsicsökkentés ellenére magasabb számlában, a kevesebb fizetésben, az inflációban.” Deutsch Tamás
KBA98
2023. szeptember 15. 12:21
Mit írna ez a balf, ha a kötsei Gyurcsány kastélyból közvetítene, persze miközben Feri főz!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!